missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Een “Tijd voor de Schepping”

van 1 september tot 4 oktober 2018
woensdag 1 augustus 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Vanaf 1 september tot 4 oktober, worden de Kerken opgeroepen om deel te nemen aan “Tijd voor de Schepping”. In 2015, heeft paus Franciscus 1 september vastgelegd als de “Werelddag van gebed voor het behoud van de schepping”. Op 4 oktober is er het feest van de heilige Franciscus van Assisi, de heilige patroon van de ecologie.

De maand september zal de gelegenheid zijn om na te denken, te bidden en te handelen voor het levensmidden. De lokale gezagsdragers, de burgerlijke maatschappij, de religieuze gemeenschappen worden uitgenodigd om de cultuur van de integrale ecologie te bevorderen.[/marron]

[bleu marine]Welk is ons deel van bijdrage?[/bleu marine]

We kunnen activiteiten organiseren samen met de christelijke basisgemeenschappen en de parochies.
We kunnen onze gemeenschappelijke bezorgdheid uitdrukken door oecumenische en interreligieuze activiteiten zoals: het planten van bomen; “zuiver dorp’ (‘zuivere straat’); gebedsvieringen, conferenties, vorming over het levensmidden, animaties voor de kinderen en de jongeren; enz.
Er bestaan zoveel mogelijkheden om te tonen dat wij op weg zijn naar een betere zorg voor ons gemeenschappelijk huis.

Het is mogelijk onze activiteiten te in te schrijven op de volgende site:
http://seasonofcreation.org/
Totnogtoe , heb ik nog maar weinig gebeurtenissen gevonden die aangekondigd zijn in Afrika; Entebbe-Oeganda; Nairobi-Kenia; Lusaka-Zambia. Ge kunt er uw geplande activiteiten aan toevoegen!

In oktober 2018 zal de synode van de jongeren plaats vinden.
Het zijn de jongeren die de gevolgen van de crisis van het levensmidden en van het klimaat zullen moeten aanpakken. Dat is het waarom de solidariteit tussen de verschillende generaties geen “keuzehouding is, maar een fundamentele kwestie van rechtvaardigheid, vermits de aarde die wij ontvangen ook tot degenen behoort die zullen komen.” [mauve fonce](LS 159). [/mauve fonce]

Dit is een buitengewone gelegenheid om samen met de jongeren de toekomst van ons gemeenschappelijk huis te beschermen en het leven van de aarde.

  • Samen doen wij een inspanning om de opvoeding voor de levensomgeving te bevorderen [mauve fonce](LS 215- 219)[/mauve fonce] en de integrale ecologie [mauve fonce](LS 225)![/mauve fonce]
  • Laten we samen onze wil en ons persoonlijk en gemeenschappelijk verlangen tonen om de encycliek “Laudato Si” te verinnerlijken en te integreren in ons dagelijkse leven [mauve fonce](Kapittel 2016, 3.1)[/mauve fonce]!
  • Laten we samen zowel “de schreeuw van de aarde en de schreeuw van de armen” horen [mauve fonce](LS 49)![/mauve fonce]

Ik wens jullie een heerlijke tijd voor de schepping!

  Andreas Göpfert
Coördinatie JPTC-RD van de MAFR

Wilt u meer interessante en praktische informatie, neem dan contact op met

  https://catholicclimatemovement.global/
http://seasonofcreation.org/
http://greenchurches.ca/
http://eglisesvertes.ca/

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 170 / 1125276

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License