missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
D.R.K.

De vrouw onderschat zichzelf

KÀRIBU 169
woensdag 5 september 2018 door Webmaster

lk vind dat het culturele gewicht nog doorweegt op de mentaliteit van de Congolezen. Hetzij dat het de man is die zich nog in het stadium bevindt de vrouw als een ding te beschouwen, hetzij dat het de vrouw is die de grenzen van de rechten overschrijdt die haar zijn toegekend door de wet, terwijl ze de rollen in het gezin wil omkeren.

In mijn professioneel midden, worden de mannen en de vrouwen op dezelfde manier behandeld. We worden allen beheerd door de sociale wetgeving die ons rechten toekent en verplichtingen oplegt. De vrouwen nemen alle functies op, alles hangt af van de ambities van elk van hen. Er zijn vrouwen die in de mijnen afdalen, er zijn vrouwen ingenieurs in verscheidene domeinen. De GCM (Algemene Maatschappij van de Mijnen) heeft overigens een aanwervingspolitiek die de vrouwen bevoorrecht die werken doen die vroeger beschouwd werden als die van mannen: werktuigkundige, mijnwerker, metser, enz. De context is open voor de bevordering van de vrouw, maar het is de vrouw zelf die zich onderschat. Zo komt het dat men geen belangrijke vrouwelijke vertegenwoordiging vindt in het hoge bestuur van de onderneming
.
In mijn huisgezin, heb ik helemaal geen moeilijkheden met mijn echtgenoot. Maar ik weet dat er moeilijkheden zouden kunnen zijn wanneer het bij de vrouw aan discipline ontbreekt en er bij de man goed begrip ontbreekt. Wanneer de vrouw niet genoeg discipline heeft, dan zal zij het beheer van het huishouden en dat van het werk niet in overeenstemming kunnen brengen.

Er is dus gelijkheid man/vrouw. Het is aan de vrouw haar rechten en plichten te kennen zowel op het werk als bij haar thuis. Daar waar ik werk, is er geen voorrecht verbonden aan het geslacht en worden ook geen straffen opgelegd die rekening houden met het geslacht. Alles verloopt in functie van de werkcode en de overeenkomsten die alles reeds geregeld hebben

Mme Nicole MALANDALA, 47 jaar, moeder van 8 kinderen, agente van de Algemene Maatschappij van de Mijnen (GCM), bij de administratie afdeling.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 106 / 1148220

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License