missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Vaticaanstad

De Paus aan G20 van de godsdiensten :
de waardigheid van de mens is meer waard dan de profijten

Xavier Sartre – Vaticaanstad, Vatican News, 20/09/2018
zaterdag 6 oktober 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[bleu marine]Uittreksels in ARCRE-PECRE 276[/bleu marine]

(…) De vruchtbaarheid van de constructieve dialoog en de waardigheid van de mens : dat zijn de twee aspecten die Paus Franciscus ontwikkelt in zijn boodschap aan het interreligieuze Forum van de G20 dat in Buenos Aires op woensdag 26 september begint en dat zal beëindigd worden op vrijdag 28.

Onze wereld bevindt tegenover talrijke uitdagingen, erkent de Heilige Vader. In deze context vol bedreigingen, moeten de godsdiensten over hun verschillen heenstappen en “in staat zijn de vruchtbaarheid te tonen van de constructieve dialoog om, ondermeer, de beste oplossingen te ontmoeten voor de problemen die ons allen aanbelangen”. Dat wil niet zeggen onze eigen identiteit te verlaten maar wel de andere tegemoet te treden, overtuigd daar een gelegenheid aan te grijpen van wederzijdse verrijking in de broederlijkheid.

“Het is niet mogelijk een gemeenschappelijk huis op te bouwen terwijl men de personen die anders denken opzij zou schuiven”. “Men moet een broederlijkheid opbouwen die geen soort “laboratorium” is want de toekomst bevindt zich in een respectvol samenwonen van de verschillen, niet in de homologatie van een unieke gedachte die theoretisch neutraal is”, zo gaat de Paus verder.

(…) de godsdiensten moeten een verschillende kijk op de personen bevorderen, dankzij het geloof in God.

Het volledige artikel lezen (in het frans)


Trefwoorden

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 705 / 1158770

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License