missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Oecumene

4de dag van de Gebedsweek voor de Eenheid

Maandag 21 januari
maandag 21 januari 2019 door Webmaster
[vert]Thema van de week :[/vert]

“ Zoek het recht en niets dan het recht “
[mauve fonce](Deuteronomium 16,11-20 )[/mauve fonce][marron]Dag 4 : Wees tevreden met wat u hebt[/marron]

[vert]Lezingen[/vert]

[mauve fonce]Hebreeën 13,1-5[/mauve fonce] Leef niet alleen voor geld
[mauve fonce]Matteüs 6,25-34[/mauve fonce] Zoek eerst het Rijk Gods en zijn gerechtigheid

[vert]Overweging[/vert]

De schrijver van de brief aan de Hebreeën waarschuwt tegen een overdreven liefde voor geld en materiële goederen. Omdat mensen vaak steeds meer willen bezitten, plaatst de auteur de goddelijke voorzienigheid in de kijker en verzekert hij ons dat God zijn schepping nooit in de steek laat. Door de arde, de rivieren en de zeeën vruchtbaar te maken, zorgde Gods goedheid ervoor dat er ruim voldoende voedsel en fris water voor alle levende wezens is. Toch worden de basisbehoeften van vele mensen niet vervuld. Menselijke zwakheid en hebzucht leiden vaak tot corruptie, ongerechtigheid, armoede en honger. Steeds weer worden we bekoord om geld, voedsel en natuurlijke rijkdommen alleen voor onszelf, onze natie of etnische bevolkingsgroep te verzamelen en te sparen, in plaats van ze met anderen te delen.

Maar Jezus leert ons om ons niet in de eerste plaats bezorgd te maken over materiële zaken. Wij moeten eerst het Rijk Gods zoeken in de zekerheid dat onze hemelse Vader ons zal voorzien van wat we werkelijk nodig hebben. De voorbije jaren hebben verschillende Kerken, stichtingen en lokale gemeenschappen, andere Kerken en gemeenschappen op financieel, menselijk en educatief vlak geholpen. Door dit eenvoudig en concreet voorbeeld van wederzijdse liefde laten ze zien dat de eenheid onder christenen een gave van God aan zijn Kerk is. Door eenvoudiger te leven, door niet steeds meer te willen verdienen dan wat we nodig hebben, door geen middelen te verzamelen voor de toekomst, kunnen we onze aarde, ons gemeenschappelijk huis, rechtvaardiger maken.

[vert]Gebed[/vert]

  Liefdevolle God,
wij danken U voor uw milde gaven.

Schenk ons de genade om uw zegeningen
in alle eenvoud en nederige dankbaarheid te aanvaarden.

Geef dat wij kunnen delen met mensen in nood
om de verbondenheid in liefde te mogen ervaren
als een geschenk van U,
onze Drie-ene God
die leeft en heerst in de eeuwen der eeuwen. Amen.

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 147 / 1125276

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License