missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Vaticaan

“Het oecumenisme is geen keuze zaak”,
herinnert de Paus

Paus Franciscus
donderdag 17 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Bij het einde van de catechese van deze woensdag, heeft de Heilige Vader een oproep gelanceerd met het oog op de week voor de eenheid van de christenen, die plaats zal vinden van 18 tot 25 januari aanstaande.

“Vrijdag aanstaande, bij het vieren van de Vespers in de Basiliek van Sint Paulus-Buiten-De-Muren, begint de Gebedsweek voor de eenheid van de christenen, met als thema : [bleu]“Ge zult de rechtvaardigheid nastreven, alleen maar de rechtvaardigheid”[/bleu], heeft Paus Franciscus herinnerd op het einde van de algemene audiëntie van deze woensdag.

“Ook dit jaar worden we opgeroepen te bidden, opdat al de christenen opnieuw een unieke familie zouden worden, in overeenstemming met de goddelijke wil “mogen allen één zijn” [mauve fonce](Jo. 17, 21)[/mauve fonce]”, heeft hij eraan toegevoegd, vooraleer te onderstrepen : “Het oecumenisme is geen keuze zaak” .

“De intentie zal deze zijn een gemeenschappelijke en unanieme getuigenis te doen rijpen in de bevestiging van de ware rechtvaardigheid en de steun aan de zwakken, door middel van concrete, aangepaste en efficiënte antwoorden”, zo heeft de Heilige Vader in de aanwezigheid van de pelgrims besloten.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 161 / 1114575

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License