missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Samen tegen de Personenhandel

maandag 28 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Voorstelling van de 5de Werelddag van gebed en sensibilisatie tegen de handel in mensen : 8 februari 2019[/marron]

Op 8 februari 2019, steken we een kaarsje aan tegen de handel in personen om samen de 5de uitgave van de Werelddag van gebed en overweging tegen de handel in personen te vieren waarvan het thema zal zijn : [bleu]“Samen tegen de personenhandel”.[/bleu]

De eerste van deze Werelddag werd gevierd op 8 februari 2015 door de wil van paus Franciscus die, in 2014, de internationale Unie van de vrouwelijke en mannelijke algemene oversten gelast heeft deze dag te promoveren.

In de loop van deze jaren, hebben de bijeenkomsten in het gebed de samenwerking en het overschrijden van de grenzen waarin wij werken vergemakkelijkt, gewijd aan onze projecten die, ook al zijn deze zeer belangrijk, het risico lopen ons te isoleren van elkaar. De grote tragedie van de handel vereist dat wij al de barrières overschrijden om onze krachten te bundelen en samen te werken voor het gemeenschappelijk welzijn.

Op 12 februari 2018, heeft paus Franciscus een groep jongeren ontvangen en vertegenwoordigers van organisaties die de Werelddag van gebed steunen. Bij deze gelegenheid, heeft hij een zeer mooi gebed gegeven dat ge kunt terugvinden op onze Website, vertaald in verschillende talen. Gedreven door de vragen van de jongeren, heeft de paus eraan herinnerd hoe belangrijk het was de diepe oorzaken van die handel aan te pakken en hij heeft gewenst “dat iedereen een boodschap zou kunnen zenden aan de leiders van al de lagen van regering, van ondernemingen en van de maatschappij om een vorming van kwaliteit te vragen en dus een rechtvaardige en duurzame werkgelegenheid.”

Dat verplicht ons onze acties te coördineren en onze krachten te bundelen. “Samen tegen de personenhandel” is de uitnodiging aan allen gericht, elk naar eigen mogelijkheden.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 112 / 1113523

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen R+V   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License