missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Algerije

School van het verschil – 7de uitgave

19-25 maart 2018 in Timimoun
dinsdag 29 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Sinds 2011 is de School van het verschil een unieke en positieve ervaring van culturele verscheidenheid voor de jongeren in Algerije. [/marron]

[marron]Het Arabisch en het Frans zijn “co-officiële” talen in deze School.[/marron]

De School van het verschil had, voor haar 7de uitgave, de formule veranderd !

De jongens en meisjes, tussen 20 tot 30 jaar, die wilden deelnemen, moesten deel uitmaken van een vereniging, club, sportieve groep, associatief netwerk, enz. (al dan niet met vermaak), bij voorkeur in de volgende domeinen : informele opvoeding, ecologie, interreligieus, patrimonium, handicap, promotie van de cultuur, humanitaire werking, enz.

In de loop van de 7de School van het verschil, moest elke jongere, in een werkplaats, de activiteiten, volbrachte realisaties en projecten die ondernomen werden door zijn vereniging, voorstellen.

[brun clair] Programma van de 7de uitgave [/brun clair]

Maandag, 19 maart : aankomsten vóór 15 u. en werkplaatsen van team building.
Dinsdag, 20 maart : Initiatie in de fotografie.
Woensdag, 21 maart : Mijn toekomst en klimaatsverandering.
- Namiddag : Voorstelling van de projecten door de deelnemers (1ste deel).
Donderdag, 22 maart : culturele uitstap.
Vrijdag, 23 maart : Opvoeding en overdracht van waarden.
- Namiddag : Voorstelling van de projecten door de deelnemers (2de deel)
Zaterdag, 24 maart : Geloof en kritische geest.
Zondag, 25 maart : Vertrekken.

[brun clair]Getuigenis van een deelneemster [/brun clair]

Wat is dat die school van het verschil ? Vorig jaar is de affiche onder mijn ogen voorbijgekomen, maar ik ben onverschillig gebleven. Dit jaar “nogmaals de school van het verschil ?! Maar wat kan dat wel zijn ?” Mijn nieuwsgierigheid en mijn dorst naar avontuur hebben me aangezet me in te schrijven om eraan deel te nemen.

Gedurende de activiteiten van de school van het verschil, heb ik me ervan rekenschap gegeven dat doorheen de andere ik ertoe gekomen ben mezelf beter te kennen, mijn grenzen verder te verleggen, mijn verdraagzaamheid op de proef te stellen. Ik ben erin geslaagd mezelf doorheen de andere te beminnen. Ik ben ertoe gekomen een grote innerlijke vrede te ervaren. Ik ben in het vel gekropen van elke persoon om op reis te gaan doorheen de geschiedenis van elkeen, man en vrouw. Zo heb ik de geschiedenis beleefd van die jonge vreemde studenten in Algerije, hun dagelijks leven, hun moeilijkheden, hun vreugdes, hun verzuchtingen… Ik heb banden van vriendschap gevlochten zonder geografische noch etnische grenzen en niets meer zou deze kunnen losmaken.

Tijdens de eerste werkplaats, was er een wollen bolletje dat van hand tot hand doorgegeven werd. Het uiteindelijk resultaat is zo geweest, op het einde van de animatie, dat er geen bolletje meer was maar wel banden die nog sterker waren dan die draadjes wol die ons samenbonden in het begin.

Bij het verlaten van Timimoun, die kleine omgeving, model van wat de wereld zou moeten zijn, droeg ik als herinneringen lachbeurten, debatten, inlichtingen, wandeltochten in de duinen mee… Kortom, ik had alleen maar herinneringen aan mooie momenten, zonder conflict, zonder onenigheid, zonder onbegrip.

De School van het verschil stelt eenvoudigweg vertrouwen in de menselijke wil om uit te brengen wat er menselijk is in zichzelf, het samenleven in harmonie en in akkoord met onze gemeenschappelijke menselijkheid.

  www.ecoledeladifference.org

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 156 / 1124663

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License