missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Vaticaan

Vasten 2019 – Boodschap van Paus Franciscus

vrijdag 1 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

D[marron]e boodschap van de paus voor de Vasten 2019 werd publiek gemaakt en voorgesteld op 26 februari 2019 tijdens een persconferentie.

Vertrekkend vanuit de liturgische cyclus, legt de paus uit dat het heilsmysterie “zich voorstelt als een dynamisch verloop dat ook de geschiedenis en heel de schepping omvat.

Sint Paulus zegt dat :[/marron]
“De schepping ziet met vurig verlangen uit naar het ogenblik dat de heerlijkheid van de kinderen Gods openbaar zal worden” [mauve fonce](Rom. 8, 19)[/mauve fonce].

D[marron]e paus ontwikkelt zijn uitspraak in drie delen :[/marron]

  • [bleu marine]1. De verlossing van de schepping :[/bleu marine] “Als de mens leeft als kind van God, als hij leeft als een verloste persoon die zich laat leiden door de Heilige Geest en de wet van God weet te erkennen en in ‘t werk te stellen, te beginnen met deze die ingeschreven staat in zijn hart en in de natuur, dan doet hij eveneens iets goeds aan de schepping
  • [bleu marine]2. De vernielende kracht van de zonde :[/bleu marine] “De breuk met de innige verbondenheid (‘communio’) met God heeft de harmonieuze betrekkingen tussen de menselijke wezens beschadigd en ook het leefmilieu waarin zij geroepen zijn te leven, zodanig dat de tuin werd omgevormd tot een woestijn
  • [bleu marine]3. De genezingskracht van het spijt hebben en van de vergiffenis :[/bleu marine] de bekering “roept de christenen op het Paasmysterie op een intense en concrete wijze gestalte te geven in hun persoonlijk, familiaal en sociaal leven, in het bijzonder door het uitoefenen van het vasten, het gebed en het aalmoes”.

Gelezen in ‘La Croix’ van 26 februari 2019

[bleu] De boodschap van Paus Franciscus lezen : [/bleu]

PDF - 267.2 kB
Boodschap van Paus Franciscus

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 185 / 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License