missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

De koning van Jordanië gaat de “katholieke Nobel van de vrede” ontvangen

woensdag 20 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Op 29 maart, zal koning Abdallah II naar Assisi (Italië) komen om de “Lamp van de heilige Franciscus “ te ontvangen, een prijs die beschouwd wordt als de katholieke Nobel van de vrede.[/marron]

“Zijne majesteit de koning van Jordanië Abdallah II zal op bezoek komen, vergezeld door hare majesteit Rania, de koningin van Jordanië, naar de Sint Franciscus basiliek van Assisi op 29 maart aanstaande om er de Vredeslamp van Sint Franciscus te ontvangen”, zo heeft, op woensdag 6 maart, pater Enzo Fortunato aangekondigd, director van de perszaal van de basiliek van Assisi.

Deze [bleu]“Lamp van de heilige Franciscus”[/bleu] is een prijs die toegekend wordt sinds 1981 door het klooster van de franciscanen van Assisi en beschouwd als de katholieke Nobel van de vrede. Deze wordt toegekend aan een wereldpersonaliteit die gewerkt heeft, in het oog van de franciscanen, aan de vrede ! In 2018, had deze prijs de Duitse kanselier Angela Merkel beloond voor “haar werk van verzoening ten gunste van de vreedzame samenleving van de volkeren”.

Dit jaar, kennen de franciscanen de prijs toe aan de koning van Jordanië “voor zijn actie en zijn inzet met als doel de mensenrechten te bevorderen, de harmonie tussen de verschillende godsdiensten en de opvang van de vluchtelingen”, zo preciseerde pater Fortunato. “Vandaag, wordt de wereld geroepen te kiezen tussen de vrees voor en het vertrouwen in de andere, heeft hij eraan toegevoegd. Wij hebben gekozen voor het vertrouwen”.

[bleu marine]Tegen de verspreiding van noodlottige ideologieën[/bleu marine]

Van zijn kant, heeft de ambassadeur van Jordanië in Rome, Fayiz Khouri, verzekerd dat de inspanning van de Jordaanse koning “ten bate van de vrede en de harmonie in de wereld” essentieel is “in de strijd tegen de verspreiding van noodlottige ideologieën”.

De Jordaanse machthebber zal deze onderscheiding zal deze onderscheiding ontvangen tijdens een ceremonie van de Italiaanse regeringsleider, Giuseppe Conte, en van Angela Merkel. Die dag, 29 maart, zal paus Franciscus in Marokko zijn.

Het is niet de eerste keer dat Abdallah II, koning van Jordanië sinds februari 1999, begunstigd wordt voor zijn rol ten bate van de dialoog en van de vrede. In 2005, heeft hij de prijs ontvangen van het Simon Wiesenthal centrum voor de verdraagzaamheid; in 2007 in New York, deze van “King Peacemaker Award” ; in 2016, de Vredesprijs van Westfalië…

In dit jaar 2019, dat de 800ste verjaardag tekent van het bezoek van de heilige Franciscus aan sultan Al-Malik in 1219, maakt dat deze prijs van de franciscanen toegekend aan een moslim soeverein een heel bijzondere betekenis krijgt.

[bleu marine] Bron : [/bleu marine] Le roi de Jordanie va recevoir le « Nobel catholique de la paix » – La Croix Africa, Claire Lesegretain, 07.03.19.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 102 / 1123629

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Nabije Oosten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License