missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Mali

Een nieuwe Directeur van het IFIC in Bamako

Baobab Nr 32 - Avril 2019
vrijdag 26 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Het IFIC [1], dat weten we, stemt overeen met het pastoraal jaar van het PISAI dat erin bestond een vorming te geven als voorbereiding voor de moslimchristen dialoog. Het heeft zijn deuren geopend op maandag 15 oktober 2007 in de omheinde ruimte van het Centrum Geloof en Ontmoeting van Bamako in Mali. In juni 2017, vierde het IFIC het uitkomen van haar tiende promotie. De twaalfde promotie heeft haar studies begonnen sinds 8 oktober 2018. Er werden dan 13 studenten ontvangen.[/marron]

Na Pater Josef Stamer, die de eerste stappen van het IFIC heeft voorgezeten, sinds 2007, is het Pater Mamadou Adrien Sawadogo die, sinds vier jaar nu, het verder bestaan van het Instituut in handen heeft genomen.

Gevormd aan het PISAI, heeft Pater Adrien een lang verblijf in Egypte gekend om zich te vervolmaken in de Arabische taal. Het IFIC heeft meer dan een honderdtal personen gevormd voor de interreligieuze dialoog en meer bepaald voor de moslimchristen dialoog. Het was tijd om een nieuwe formule te vinden die beantwoordde aan de verwachtingen van de studenten. Al sinds jaren, hielden de studenten bij het beëindigen van hun vorming evenals religieuze Instituten en kerkelijke gemeenschappen niet op aan het IFIC een diploma te vragen op de hoogte van haar taak. Sinds 4 jaren, werkte de administratie van het IFIC aan dat doel. Sinds 21 mei 2018, hebben het PISAI en het IFIC een overeenkomst ondertekend die de beide Instituten verenigt in de vormingszending voor een authentieke interreligieuze dialoog, voor een samen leven in een meer rechtvaardige en meer harmonieuze samenleving. Het diploma is er eindelijk gekomen. De studenten die het verlangen en die bekwaam zullen geoordeeld worden door de academische raad van het IFIC, zullen dat diploma kunnen ontvangen op het einde van hun parcours.

Intussen, is Pater M. Adrien Sawadogo benoemd in Nairobi om er te werken in het kader van het Tangaza College.

Het is Pater Pascal Kapilimba, van Congolese nationaliteit (RD Congo) die de opvolging neemt en de nieuwe Directeur van het IFIC wordt.
Na zijn vorming in het PISAI was Pater Pascal in het IFIC benoemd in 2017.

Op zaterdag 9 maart 2019, werd er in het IFIC een Mis gevierd die voorgegaan werd door Kardinaal Jean Zerbo, aartsbisschop van Bamako, daarna was er een ontmoeting in de grote zaal met de studenten, de uitgenodigden en de talrijke vrienden van het IFIC.

Wij zegden tot ziens en dank u aan Pater M. Adrien Sawadogo voor alle bewezen diensten aan het Instituut sinds hij Directeur was en wij wensten welkom aan Pater Pascal Kapilimba. Op de overdracht is er een cocktail gevolgd in een zeer broederlijke sfeer. (Foto waar men merkt, van links naar rechts : Pater Luc Kola, provinciaal van de PAO, zijne Eminentie Kardinaal Jean Zerbo, M. Adrien Sawadogo en Pascal Kapilimba, de nieuwe Directeur).

  Correspondent van het IFIC in Bamako.

[1Institut de Formation Islamo Chrétienne


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 96 / 1113487

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Mali   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License