missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
VLUCHTELINGEN

Jezuïeten: ‘We kunnen niet blijven toekijken’

woensdag 31 juli 2019 door Webmaster2

[bleu marine]Volgens de Vluchtelingendienst van de Jezuïeten (JRS) en het Centro Astalli,[/bleu marine] dat in Rome de opvang van vluchtelingen coördineert, kunnen wij niet blijven toekijken hoe drenkelingen bij hun overtocht op de Middellandse Zee om het leven komen. De jezuïeten vragen na het nieuwe drama met bootvluchtelingen uit Libië dringend maatregelen om het leven en de waardigheid van migranten die de Middellandse Zee oversteken te beschermen. Tientallen migranten die de dodelijke schipbreuk overleefden werden overgebracht naar een detentiecentrum in de buurt van Tripoli. 150 anderen worden vermist. Zij kwamen waarschijnlijk om het leven.

Volgens Francesca Cuomo, communicatiemedewerker bij het Centro Astalli, zijn de recente drama’s op de Middellandse Zee een wake-upcall voor Europa en de internationale gemeenschap. Via de radio van Vaticaan roept hij nationale instellingen en de internationale gemeenschap op om plannen op te stellen om verder verlies van mensenlevens te voorkomen. Wij betuigen onze deelneming met de slachtoffers en spreken onze bezorgdheid uit over het lot van de migranten die zijn teruggebracht naar Libië, een land in oorlog waar het onveilig is.

Italië en de andere landen van de Europese Unie moeten onmiddellijk de reddingsacties op de Middellandse Zee opnieuw opstarten. Er moeten ook meer legale routes komen, in de strijd tegen de mensenhandel en om de vluchtelingenstroom in goede banen te leiden.

Er moet ook meer humanitaire hulp komen voor diegenen die aan oorlogen, vervolging en extreme armoede ontsnappen en die het recht hebben op bescherming en opvang in Europa.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 359 / 1148043

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License