missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Band

Missionarissen van Afrika Driemaandelijks Tijdschrift April, Mei, Juni 2 / 4 / 2019

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2

Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van onze beide instituten (Witte Paters en Witte Zusters) werden onze algemene oversten ontvangen in het Vaticaan bij Paus Franciscus. In het kader van diezelfde 150ste verjaardag van die twee stichtingen, overlopen we hoe de W.Z. begonnen zijn in België.
We blijven in de D.R.Congo en vragen ons af hoe het komt dat Tshisekedi president werd van dat land, terwijl de verkiezingen een andere persoon hadden voorbestemd. Daarna overschouwen we het leven en de roeping van pater Willy Ngumbi, missionaris van Afrika, die, als bisschop van het bisdom Kindu, benoemd werd tot bisschop van het bisdom Goma (beide in Democratische Republiek Congo).
Uiteindelijk krijgen we goed nieuws uit Afrika: overeenkomst een windfarm te bouwen; 50 miljoen bomen in de streek van de Kilimanjaro - bomen 4 kili-project om droogte en verwoestijning tegen te gaan. Plannen om het rivierwater van de Nijl te redden wegens bevolkingsaanwas; de vraag naar energie; de droogte, de voedselzekerheid en klimaatveranderingen; eco-vriendelijke alternatieven om plastiekzakken te vervangen. Afrika bant plastiek uit: Rwanda als voorbeeld. Tanzania, Oeganda en Kenia hebben ook al wetten uitgevaardigd. Vooraleer Mauritanië antiplasticwetten uitvoerde, stierf 70% van het vee door het eten van gedumpte plastic zakken. Nieuws uit Burkina en Zuid-Soedan.

<doc2538|center

[bleu marine]Extra exemplaren van dit nummer van het tijdschrift Band kunnen worden bekomen via email bij het secretariaat: pep.bel.secr@mafr.org[/bleu marine]


titre documents joints

25 september 2019
info document : PDF
6.4 MB

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 282 / 1148043

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License