missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken

maandag 2 december 2019 door Webmaster2

[bleu marine]Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van God.[/bleu marine]
In deze hectische wereld helpt de kerststal om opnieuw het belang te beseffen van gebed en stilte. Het gebed bij de kerststal drukt onze immense dankbaarheid uit voor het immense geschenk van liefde dat God aan de mens heeft gegeven.

[marron]Verwelkoming van paus Franciscus in Greccio © Vatican Media[/marron]

Paus Franciscus reisde zondagnamiddag naar het Noord-Italiaanse stadje Greccio omdat Sint-Franciscus daar met Kerstmis in 1223 het tafereel van Jezus’ geboorte evoceerde met mensen en dieren. Dat evenement betekende het begin van de kerststaltraditie.
De paus herinnerde eraan dat de kerststal vertelt over de liefde van God, die kind is geworden om ons duidelijk te maken hoe dicht hij bij elke mens staat. Het geboortetafereel van Jezus maakt duidelijk dat God zoveel van ons houdt dat hij onze menselijkheid en ons leven met ons deelt.

Met zijn brief ondersteunt paus Franciscus de mooie traditie om in de dagen vóór Kerstmis een kribbe te bouwen, in gezinnen, scholen, op het werk, ziekenhuizen of openbare plaatsen. In de zes pagina’s tellende brief Admirabile signum (Het wonderbaarlijke teken) legt de paus de oorsprong uit van de gewoonte van de kerststal, die hij een levend Evangelie noemt. Na een beschouwing over de verschillende personen en elementen van de kerststal, schrijft hij dat de wieg een uitdrukking is van Gods tederheid.

[bleu marine]Het grote mysterie van het geloof manifesteert zich in het eenvoudige en prachtige teken van de kerststal. Paus Franciscus
[/bleu marine]


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 179 / 1159714

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License