missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Bisschoppen bezoeken het Heilige Land

maandag 13 januari 2020 door Webmaster2

Nog tot 16 januari is een delegatie van Europese en Noord-Amerikaanse bisschoppen op bezoek in het Heilige Land. Ze willen zich ter plaatse vergewissen van de levensomstandigheden in de regio en er de christelijke gemeenschap een hart onder de riem steken. Veel aandacht gaat uit naar het bezoek aan Gaza, omdat de Arabische christenen er dit jaar geen toelating kregen om in de kersttijd Bethlehem en hun families te bezoeken. Intussen is het al de twintigste keer dat een dergelijke kerkelijke delegatie naar Israël en de Palestijnse gebieden reist.

De bisschoppen werken een druk programma af met ontmoetingen met Israëlische en Palestijnse politieke leiders, maar ook bezoeken aan plaatselijke christelijke projecten en gemeenschappen en de leiders van de christelijke kerken in Jeruzalem. Wij willen de christenen hier duidelijk maken dat wij hen niet vergeten zijn en voor hen bidden. Wij willen ervoor zorgen dat de Kerk en de internationale gemeenschap hun aandacht voor de gebeurtenissen hier niet laten verslappen. Het bezoek stelt ons ook in staat om ter plaatse vast te stellen hoe de relaties tussen Israëliërs en Palestijnen evolueren en om ons te vergewissen van de dagelijkse levensomstandigheden van de christenen, zegt Declan Lang, bisschop van het Engelse Clifton.

Mgr. Udo Bentz, de hulpbisschop van Mainz, stipt aan dat de delegatie ook veel aandacht zal hebben voor het onderwijs en de opleiding van de christelijke jongeren, omdat dit essentieel is voor de toekomst van de christelijke gemeenschap in het Heilige Land. Er is ook een lang gesprek gepland met aartsbisschop Pierbattista Pizzaballa, de apostolische administrator van het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem, en met afgevaardigden van jongerenorganisaties. In Ramallah ontmoeten wij de Palestijnse president Mahmoud Abbas.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 194 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License