missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Paus tot religieuzen: ’Laat u niet ontmoedigen’

maandag 3 februari 2020 door Webmaster2

[bleu marine]Paus Franciscus vierde al zaterdagavond, samen met enkele duizenden religieuzen, de jaarlijkse Dag van het Godgewijde Leven.[/bleu marine]

Naar aanleiding van de Dag van het Godgewijde Leven op Maria Lichtmis (2 februari) heeft paus Franciscus de religieuzen opgeroepen om zich niet te laten ontmoedigen en geen spijt te hebben van hun levensbeslissing. Richt jullie op Jezus, in plaats van te focussen op de eigen fouten en tekortkomingen.

Paus Franciscus vierde de Dag van het Godgewijde leven met duizenden religieuzen © Vatican [marron]Media[/marron]

De duivel fluistert jullie in dat jullie niet verbeterd zijn, dat jullie niet gerealiseerd hebben wat jullie hadden gehoopt of dat jullie te veel gebreken hebben, of onvoldoende karakter hebben of ontrouw zijn aan je roeping. Maar dergelijke wereldse kijk haalt de dynamiek weg uit het religieuze leven. Dit resulteert in achterklap en kwaadaardigheid, verontwaardiging over alle kleine dingen. Het leidt tot routine en pragmatisme, en later zelfs tot pessimisme en berusting.

Wie de liefde van God heeft leren kennen en vertrouwen heeft in de Geest, herontdekt de betekenis van de kloostergeloften. Hij zal erkennen dat armoede geen enorme inspanning is, maar hogere vrijheid schenkt, dat kuisheid geen onvruchtbare steriliteit is, maar een manier om lief te hebben zonder te willen bezitten en dat gehoorzaamheid geen discipline is, maar een overwinning op doelloosheid en anarchie. Vanuit die ingesteldheid zal je oog hebben voor wie veraf en zwak is. Het leert kijken met een blik die niet veroordelend is, maar aanmoedigend, bevrijdend en troostend.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 150 / 1148043

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License