missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Chinese bisschop met coronavirus besmet

woensdag 5 februari 2020 door Webmaster2

[bleu marine]Emeritus bisschop Joseph Zhu Baoyu van Nanyang zat jarenlang opgesloten omdat hij weigerde aan te sluiten bij de Katholieke Patriottische Vereniging.[/bleu marine]

Emeritus bisschop Joseph Zhu Baoyu (98) van het Chinese Nanyang is naar het ziekenhuis overgebracht omdat hij allicht met het coronavirus is besmet. Dat schrijft het Aziatische persagentschap Ucanews. Hij zou het virus gekregen hebben van een neef, die op zijn beurt in contact kwam met een priester uit Wuhan die met het virus is besmet.

Joseph Zhu Baoyu werd in 1995 in het geheim tot bisschop gewijd. Hij was van 2002 tot 2010 de ondergrondse bisschop van Nanyang, in de provincie Henan. Hij behoort tot de ondergrondse katholieke Kerk, die trouw is aan Rome. Omdat hij weigerde aan te sluiten bij de, door het communistische regime erkende en gecontroleerde Chinese Katholieke Patriottische Vereniging (CKPV), zat hij jarenlang in gevangenissen en strafkampen opgesloten.

Online bekijken : Ucanews/Kathpress.at

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 172 / 1125276

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License