missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Congolese kerk kritisch over 1 jaar Tshisekedi

maandag 9 maart 2020 door Webmaster2

[bleu marine]Volgens de bisschoppen is er na een jaar nog niet veel veranderd op het vlak van bestuur en aanpak van de corruptie en de onveiligheid in Oost-Congo.[/bleu marine]

De Bisschoppenconferentie van de Democratische Republiek Congo (CENCO) heeft een balans opgemaakt van het eerste jaar sinds de machtsoverdracht van Joseph Kabila naar de nieuwe president Félix Tshisekedi. De kerkleiders besluiten dat de verhoopte maatschappelijke veranderingen uitblijven. Zij stellen ook de zorgwekkende spanning vast binnen de regeringscoalitie. Dat heeft gevolgen voor het bestuur en ondermijnt het functioneren van het staatsapparaat. De bondgenoten lijken meer bezorgd over hun politieke positionering, dan over hun dienst aan de bevolking die blijft wegkwijnen van ellende. Vele problemen waarmee het land wordt geconfronteerd krijgen geen adequate oplossingen vanwege de crisis.

Het is onaanvaardbaar dat het land wordt gegijzeld door een overeenkomst die bovendien geheim wordt gehouden. CENCO
De Congolese bisschoppen benadrukken dat de onrechtvaardige en schandelijke verrijking van een groep politieke actoren ten koste van de bevolking en de corruptie en verduistering blijven aanhouden. Tot overmaat van ramp worden deze misdaden begaan door diegenen die juist geroepen zijn om het algemeen belang te garanderen.

De bisschoppen zien met lede ogen dat de onrust en onveiligheid in Oost-Congo, die veroorzaakt worden door plaatselijke en buitenlandse gewapende groepen, blijft aanhouden, met name in de provincies Ituri, Noord-Kivu en Zuid-Kivu. Nooit eerder vielen in een jaar in dit deel van het land zoveel slachtoffers.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 169 / 1113520

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License