missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Paus opent noodfonds voor slachtoffers COVID-19

woensdag 8 april 2020 door Webmaster2

[bleu marine]Het nieuwe coronavirus slaat wereldwijd genadeloos toe. Ook heel wat lokale kerkgemeenschappen zijn getroffen. Hun inzet voor de meest kwetsbaren komt in het gedrang. Daarom opent paus Franciscus, via Missio, een noodfon[/bleu marine]ds.

De hele wereld is in de ban van COVID-19. Enerzijds zijn er de zieken en zelfs de doden. Anderzijds is er de impact op het dagelijkse leven en werk. Dat merken ook lokale kerkgemeenschappen wereldwijd.

Kwetsbaren

In landen waar de middelen beperkt zijn, neemt de Kerk vanouds de zorg voor de meest kwetsbaren op zich. Die doelgroep groeit door toedoen van COVID-19. De paus wil daarom lokale kerkgemeenschappen niet enkel steunen middels gebed, maar ook financieel. Hij opende daarvoor een speciaal noodfonds. Het Vaticaan stelt enerzijds zelf € 750 000 ter beschikking van de meest noodlijdende kerkgemeenschappen. Anderzijds roept de paus gelovigen en kerkgemeenschappen van over de hele wereld op bij te dragen aan dit fonds, via Missio.

Kerkelijke inzet

Kardinaal Tagle, prefect van de congregatie voor de evangelisatie van de volkeren zegt: “Een groot deel van onze evangelische inzet bestaat uit de zorg voor de meest kwetsbaren en voor het welzijn van alle mensen. De Afrikaanse Kerk is daarin een groot voorbeeld. Maar liefst 74 000 zusters en 46 000 priesters zorgen dagelijks voor mensen in ziekenhuizen. En dan zijn er nog 2 364 katholieke woonzorgcentra en 45 088 lagere scholen, waar de Kerk het beste van zichzelf geeft voor 19 miljoen kinderen. Vooral in plattelandsgebieden staat de Kerk er helemaal alleen voor op gebied van onderwijs en gezondheidszorg, ook in deze bijzondere tijden.”

Toenemende noden

De noden nemen enkel toe door toedoen van COVID-19, terwijl er steeds minder middelen beschikbaar zijn. Daarom geeft paus Franciscus hen een financieel duwtje in de rug en vraagt hij aan iedereen die dat kan, om hetzelfde te doen. Dat kan via een gift aan Missio in zo’n 140 landen, ook in België.

Liefde van de Vader

Aartsbisschop Dal Toso, voorzitter van Missio wereldwijd licht verder toe: “Met dit noodfonds willen we de evangelische aanwezigheid van kerkgemeenschappen wereldwijd mogelijk blijven maken. Zij moeten het evangelie kunnen blijven verkondigen, in woorden en daden. De Kerk moet de kans krijgen mensen te tonen dat ze niet alleen zijn in deze crisis. Zoveel mensen hebben niemand anders die voor hen zorgt. We moeten hen de liefde van de Vader schenken.

[bleu marine]”Ook een steentje bijdragen?
Zorg ook voor je naasten aan de andere kant van de wereld.
Steun hen met een gift op BE19 0000 0421 1012 – mededeling: COVID-[/bleu marine]19

Online bekijken : www.missio.be

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 266 / 1124663

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License