missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Paus vraagt te bidden voor Libanon, Nigeria en Wit-Rusland

maandag 17 augustus 2020 door Webmaster2

Paus Franciscus heeft zondag na het Angelusgebed opgeroepen om te bidden voor Libanon en de vele andere slachtoffers van noodsituaties en lijden wereldwijd. Daarbij gaan mijn gedachten allereerst uit naar de bevolking van het geliefde Wit-Rusland. Franciscus veroordeelde het geweld in het Oost-Europese land en riep op tot dialoog en respect voor de rechten van de bevolking. Ik vertrouw heel Wit-Rusland toe aan de Onze-Lieve-Vrouw, Koningin van de Vrede.

[bleu marine]Gebed voor de christenen in Nigeria [/bleu marine]
Naar aanleiding van de verklaring van de Nigeriaanse bisschoppenconferentie over de toenemende onveiligheid en de aanhoudende terreur tegenover christenen had hij een dag eerder, op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, gevraagd te bidden voor de bevolking in Noord-Nigeria, die het slachtoffer is van aanhoudend geweld en terreuraanslagen.

De Nigeriaanse bisschoppen hadden vorige week het geweld veroordeeld en steun gevraagd van de internationale gemeenschap naar aanleiding van het bloedbad in Kaduna. In juli alleen al waren er in Zuid-Kaduna drie aanvallen van bewapende fulanimilities tegenover christelijke dorpen. Op 5 augustus werden nog eens 33 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, afgeslacht bij een aanval op vijf dorpen. De kerkleiders hebben een gebedsmarathon aangekondigd van 22 augustus tot 30 september, opdat er een einde komt aan de golf van geweld.

Online bekijken : Bron: Vaticannews.va

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 206 / 1114421

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License