missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

België moet vluchtelingen uit Moria opnemen

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2

Een groep religieuze vertegenwoordigers en afgevaardigden van het middenveld, met onder meer Benoit Lannoo (consulent interreligieuze communicatie en Kerknet-medewerker), Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen), Steven H. Fuite van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB), de Brusselse opperrabbijn Albert Guigui en Mimoun Aquichouh (Federatie van Moskeeën in Vlaanderen) zijn ervan overtuigd dat ons land de morele plicht heeft om vluchtelingen van Moria op te nemen. Griekenland kan deze situatie niet langer alleen aan. De autoriteiten op Lesbos en de regering van de christendemocratische premier Kyriakos Mitsotakis zitten trouwens niet op één lijn. Athene heeft al driehonderd onbegeleide minderjarigen naar Thessaloniki gebracht, maar zoekt onder meer met cruiseschepen en tentenkampen vooral oplossingen op en rond Lesbos. De – vroeger zeer solidaire - eilandbewoners zijn het echter beu en willen de migranten nu weg.

De ondertekenaars verwijzen naar de humanitaire onaanvaardbare situatie, waarbij tienduizend mannen, vrouwen en kinderen op of langs de straat leven, zonder voedsel noch drank, zonder hygiëne noch sanitair. En bovendien zonder het minste toekomstperspectief. EU-lidstaten moeten nu dringend alle migranten van Lesbos evacueren en onder elkaar verdelen. Er is bij het – onder meer religieus geïnspireerde middenveld - ook bereidheid om de overheden bij te staan om de vluchtelingen die zij opvangen te helpen bij hun integratie in lokale gemeenschappen. Ook ons land moet een contingent van deze uitgeputte mensen bij ons een toekomst gunnen.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 96 / 1159714

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License