missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

20 missionarissen en kerkwerkers vermoord in 2020

maandag 4 januari 2021 door Webmaster2

Het voorbije jaar werden 20 missionarissen gedood in verschillende delen van de wereld. Daarbij was er ook een landgenoot. De Vlaamse oblaat Joseph Hollanders (83) werd half januari in zijn woning in Bodibe, nabij het Zuid-Afrikaanse Lichtenburg, vermoord teruggevonden. Hij was al meer dan een halve eeuw als missionaris werkzaam in Zuid-Afrika. Pater Joseph werd het slachtoffer van een roofoverval. Ook verschillende andere missionarissen en kerkwerkers werden het slachtoffer van overvallen. Enkelen, onder meer in Nigeria, werden omwille van hun geloofsgetuigenis of sociale inzet vermoord.

De Vlaamse oblaat Joseph - Jeff - Hollanders die op zondag 12 januari 2020 in Zuid-Afrika werd vermoord © Familie Hollanders

In totaal werden in 2020 acht priesters, zes leken, drie vrouwelijke religieuzen, een broeder en twee seminaristen vermoord. Acht stierven in Latijns-Amerika, zeven in Afrika en drie in de Aziatische landen Indonesië en de Filippijnen. Ook in Europa vielen twee doden, allebei in Italië. In Como werd op 15 september de priester Roberto Malgesini, bekend om zijn inzet bij de daklozen, door een man met psychische problemen aangevallen en vermoord. In de Siciliaanse stad Riposto stierf pater Leonardo Grasso op 5 december. Hij werd het slachtoffer van een brandstichting in een instelling voor drugsverslaafden en aidspatiënten.

Online bekijken : www.kerknet.be (met Fides)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 188 / 1124990

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License