missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Terreur jaagt burgers op de vlucht in Noord-Mozambique

woensdag 31 maart 2021 door Webmaster2

De Italiaanse priester Silvano Daldosso, die al 13 jaar als missionaris actief is in het bisdom Nacala in het noorden van Mozambique, getuigt in een interview met Radio Vaticaan hoe ontheemde burgers blijven toestromen uit de crisisregio Cabo Delgado. Een honderdtal zwaarbewapende extremisten heeft eind vorige week bloedig toegeslagen in en om de noordelijke stad Palma. De terroristen brachten er tientallen mensen genadeloos om het leven en lieten verschillende slachtoffers onthoofd achter in de straten van de havenstad.

[bleu]Een vluchtelingengezin uit Noord-Mozambique © Vatican Media[/bleu]

Silvano Daldosso getuigt dat zo goed als alle communicatie met het gebied verbroken is. Maar er blijven honderden ontheemden toestromen, die ons de meest verschrikkelijke verhalen vertellen. Sommigen getuigen ook hoe huizen, velden en gewassen in vlammen zijn opgegaan.

Volgens hulporganisatie Save the Children werden ook kinderen onthoofd. Daldosso erkent dat hij slecht geplaatst is om te weten wat er nu best moet gebeuren. Maar hij hoopt op internationale steun om te beletten dat de bodemrijkdommen van Cabo Delgado, dat tegelijk een van de armste streken is van het land, door de terroristen worden geplunderd. Dit is een strategisch erg belangrijke zone. Niet alleen voor Afrika, maar ook voor de wereldeconomie.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 79 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License