missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Stop de islamterreur in Afrika !

vrijdag 23 april 2021 door Webmaster2

De Burkinese bisschop Laurent B. Dabiré wil niet dat het Westen werkloos blijft toekijken hoe jihadisten grote delen van Afrika veroveren.

Mgr. Laurent B. Dabiré, bisschop van het Burkinese Dori en voorzitter van de bisschoppenconferentie van Niger en Burkina Faso, heeft dinsdag op de voorstelling van het rapport van Kerk in Nood over de godsdienstvrijheid wereldwijd zijn waardering uitgesproken voor de door Frankrijk geleide internationale missie in Mali, Niger en Burkina Faso. De westerse adviseurs zorgen er voor een opleiding van de militairen uit deze Afrikaanse landen. Volgens bisschop Dabiré is die militaire steun en het doorbreken van de internationale onverschilligheid essentieel om de opmars van de terreur, vooral in de Sahel, en oorzaak van een opgelegde islamisering in Afrika een halt toe te roepen.

Bisschop Laurent Dabire © Kerk in Nood

Geen enkel Afrikaans land kan die strijd tegen de terreur en een opgelegd islamisering alleen winnen. Bisschop Laurent B. Dabiré
Het rapport van Kerk in Nood bestempelt die verspreiding van het islamitische terrorisme in Afrika, ook in een land als DR Congo en vaak met de steun en de ervaring van jihadisten die eerder hun sporen verdienden in Syrië of Irak, als een van de opvallendste trends in de geloofsvervolging. Incidenten, zoals recent nog in Mozambique, maken duidelijk hoe zij een spoor van gruwel en moord trekken en hele gebieden zuiveren en er de bevolking op de vlucht jagen.

Mgr. Dabiré vertelde als ooggetuige aan de journalisten over de vernietiging van huizen, moordpartijen op burgers, verwoesting van scholen en elk ander symbool van samenleven en tolerantie in Dori, het bisdom in het noorden van Burkina Faso waarvan hij bisschop is. Hij getuigde over de ernstige beperkingen aan de godsdienstvrijheid die door deze geradicailiseerde moslims opgelegd worden aan al wie hun geloof niet deelt. Deze terroristen willen niet dialogeren of een samenleven, zij wijzen de waarden die ons in Burkina Faso vertrouwd zijn af. Wij weten niet meer wat ons te wachten staat. Wij kunnen alleen materiële hulp en troost bieden aan de mensen die hun dorpen moesten ontvluchten. Wij hebben de hulp van de internationale gemeenschap nodig om het terrorisme te stoppen en de landen in staat te stellen zichzelf te organiseren.

Het KiN-rapport over de godsdienstvrijheid belicht de voortschrijdende radicalisering van het Afrikaanse continent, vooral in de sub-Sahara en de oostelijke gebieden waar de aanwezigheid van jihadistische groeperingen aanzienlijk is toegenomen. In 42 procent van de Afrikaanse landen is sprake van ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid. Het benadrukt ook op dat 7 Afrikaanse landen een belangrijke plaats hebben veroverd op de lijst van landen die het slachtoffer zijn van religieuze vervolging: Kameroen, Tsjaad, de Comoren, DR Congo, Mali, Burkina Faso en Mozambique.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 221 / 1124663

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License