missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Théogène Havugimana is de nieuwe directeur van Missio België

woensdag 9 juni 2021 door Webmaster2

[bleu marine]Théogène Havugimana, Rwandees priester in dienst van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, volgt Michel Coppin op aan het hoofd van Missio België.[/bleu marine]


Théogène Havugimana, de nieuwe directeur van Missio België © IPID-SIPI

Théogène Havugimana, priester van het bisdom Nyundo in Rwanda in pastorale dienst van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, is op voorstel van de Bisschoppenconferentie van België door kardinaal Luis Antonio Tagle, prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren, bij decreet benoemd tot directeur van Missio België (Pauselijke Missiewerken) voor een periode van vijf jaar. Hij volgt salvatoriaan Michel Coppin op die op 26 februari 2020 zijn taak als directeur van Missio België beëindigde en van Gisela Vanwinckel die vanaf 01 juli 2020 Missio België tijdelijk coördineerde.

Als onderdeel van de Pauselijke Missiewerken wil Missio België door gebed en financiële steun bijdragen tot groeiende solidariteit tussen particuliere Kerken binnen de wereldkerk.

Rwanda
Théogène Havugimana werd op 1 januari 1978 geboren in Nyange-Ngororero in Rwanda.

Op 5 augustus 2006 werd hij tot priester van het bisdom Nyundo gewijd.

Théogène Havugimana behaalde een master (juni 2012) en een doctoraat (november 2018) in de wijsbegeerte aan de KU Leuven.

Sinds 2016 is Théogène Havugimana meewerkend priester in de pastorale zone ‘De Goede Herder’ in Haacht (vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen). Hij blijft deze pastorale opdracht ook na zijn benoeming als directeur van Missio België vervullen.

Théogène Havugimana zal zich de komende maanden inwerken in zijn nieuwe opdracht om vanaf september zijn taak ten volle te kunnen behartigen.

Lees ook het interview in Pastoralia, het tijdschrift van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, waarin Théogène Havugimana in juni vorig jaar getuigde over zijn roeping en pastorale inzet.
[bleu marine]
IPID - Brussel, dinsdag 8 juni 2021[/bleu marine]

Online bekijken : kerknet.be

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 105 / 1159714

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License