missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Kardinaal Walter Kasper kritisch voor de Synodale Weg

vrijdag 11 juni 2021 door Webmaster2

[bleu marine]Kardinaal Walter Kasper (88), oud-voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Christelijke Eenheid, is kritisch voor een aantal aspecten van de Synodale Weg van de Duitse bisschoppen en katholieke leken. Hij stelt zich vragen zowel over de structuur als over de onderwerpen van het dialoogproces. Hij waarschuwt de wereldkerk ervoor het pad van de katholieke Kerk in Duitsland zomaar te bewandelen.[/bleu marine]

Waarom heeft de Synodale Weg de brief van paus Franciscus niet ernstiger genomen, zoals het een synode betaamt? Kardinaal Kasper
Toch blijft kardinaal Kasper voorzichtig om nu al een definitief oordeel uit te spreken. Tot nu hebben we soms scherpe individuele stemmen en bepaalde luidruchtige groepen gehoord. Maar wij beschikken nog niet over een definitieve tekst (…) Het gaat mijn verbeelding te boven dat eisen zoals de afschaffing van het celibaat en de wijding van vrouwen tot het priesterschap een tweederdemeerderheid zouden krijgen in de bisschoppenconferentie of dat daarover een consensus zou bereikt worden in de universele Kerk.

Wij Duitsers worden in de wereld gerespecteerd voor ons heldere denken, ons organisatietalent, onze bereidheid om te doneren en de theologie. Maar ik merk ook dat andere volkeren geïrriteerd reageren als we de indruk wekken dat wij voor hen de koers willen uitzetten. Ook anderen hebben ons iets te bieden waarvan wij kunnen leren. Als voorbeeld verwijst kardinaal Kapser onder meer naar de huwelijksvoorbereiding en de gezinscatechese, en de manier waarop daarbij jonge gezinnen met kinderen bij de Kerk worden betrokken.

De crisis en de uitdagingen zijn te groot om die alleen met structurele hervormingen op te lossen. Vernieuwing moet komen van een innerlijke groei van geloof, hoop en liefde.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 188 / 1122565

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License