missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Kardinaal Tagle: ’Missionering is geen verovering’

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2

Wereldmissiedag, jaarlijks op de vierde zondag van oktober, werd voor de 95ste keer georganiseerd. Dit jaar is er gekozen voor het thema: Het is voor ons onmogelijk om te zwijgen over wat we hebben gezien en gehoord.

De Filipijnse kardinaal Luis Antonio Tagle, de prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren, onderstreepte op de voorstelling van Missiezondag 2021 dat de verkondiging van Jezus ons met vreugde - en niet met een geest van verovering of triomfalisme - op weg zet naar de anderen en naar de wereld. Christenen die het Evangelie ten volle willen beleven, kunnen geen muren om zich heen bouwen.

Kardinaal Tagle herinnerde aan de boodschap van paus Franciscus voor Missiezondag 2021, waarin hij schrijft dat de wereld vandaag eerst en vooral nood heeft aan missionarissen van de hoop, die ons eraan herinneren dat niemand zichzelf kan redden. Tagle, die jarenlang aartsbisschop was van Manilla, vraagt een bijzondere aandacht voor de situatie op het Aziatische continent, waar twee derde van de wereldbevolking leeft. Christenen vertegenwoordigen er slechts 3 procent van de bevolking en de helft daarvan leeft dan nog op de Filipijnen. Maar de voorbije jaren was er een stijging van het aantal doopsels en een groei van de roepingen voor de seminaries en het religieuze leven. Christenen uit deze regio willen hun geloof delen, ook in Europa dat opnieuw missiegebied is geworden.

Terugblikkend op de coronapandemie vertelde kardinaal Tagle nog dat de digitalisering en sociale media in die periode hun nut hebben bewezen. Maar er zijn dingen in het leven die niet gedigitaliseerd kunnen worden (…) Wij hebben contact nodig. Bisschop Giampietro Dal Toso, de voorzitter van de Pauselijke Missiewerken (OPM), voegde nog eraan toe dat er met veel hoop en grote verwachting wordt vooruitgekeken naar 2022. Dat is het jaar waarin de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren haar 400ste verjaardag zal vieren. Op 22 mei 2022 is er dan ook nog eens de zaligverklaring van Pauline Jaricot, die aan de basis ligt van de Pauselijke Missiewerken, in Lyon (Frankrijk).


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 127 / 1148227

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License