missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Paus brengt hulde aan onbaatzuchtige missionarissen

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2

Paus Franciscus sprak zijn waardering uit voor de missionarissen die in arme en noodlijdende landen in de frontlinie staan.


Paus Franciscus tijdens het angelusgebed op missiezondag © Vatican Media

Paus Franciscus heeft gisteren, op Missiezondag 2021, hulde gebracht aan de vele priesters en religieuzen die zich onbaatzuchtig inzetten voor de verkondiging van het Evangelie, vooral dan in streken die nog nooit van Jezus en zijn boodschap hebben gehoord. Op het einde van het zondagse Angelusgebed zei de paus: Met dankbaarheid groet ik de vele missionarissen - priesters, religieuze mannen en vrouwen en lekengelovigen - die met hun getuigenis in de frontlinie staan ten dienste van de Kerk en die soms een hoge prijs betalen voor hun persoonlijke getuigenis. Zij doen dit niet om te bekeren, maar om in hun leven van het Evangelie te getuigen in landen die Jezus niet kennen.

De paus vestigde ook de aandacht op het lot van duizenden migranten, vluchtelingen en anderen die bescherming nodig hebben in Libië. Hij deed een beroep op de internationale gemeenschap om haar beloftes na te komen om gemeenschappelijke, concrete en duurzame oplossingen te zoeken. De beëindiging van de terugkeer van migranten naar onveilige landen en het redden van levens op zee moet prioritair zijn. Wij moeten hen fatsoenlijke levensomstandigheden, alternatieven voor detentie, reguliere migratieroutes en toegang tot asielprocedures garanderen.

Online bekijken : www.vaticannews.va

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 131 / 1159714

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License