missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Paus roept Romeinse curie op tot nederigheid

vrijdag 24 december 2021 door Webmaster2

Paus Franciscus had het in zijn kersttoespraak tot de curieleden dit jaar niet over kerkhervormingen, wel over de nood aan een synodale Kerk.
Paus Franciscus heeft de leden van de Romeinse curie en andere belangrijke functionarissen van de Vaticaanse administratie tijdens de jaarlijkse ontvangst vlak voor Kerstmis en de jaarwisseling aangespoord tot nederigheid. Als kerstgeschenk kregen alle aanwezigen drie boeken mee: de eerste over geloof in de hedendaagse samenleving, het tweede over weinig bekende personages in de Bijbel en een derde over de noodzaak om niet te roddelen.


Franciscus maant de curieleden aan tot nederigheid © Vaticaan Media

Kerstmis is de tijd waarin ieder van ons de moed moet hebben om onze wapenuitrusting af te leggen, afstand te doen van onze oude kleren, onze sociale erkenning en de glans van wereldse glorie, en onze nederigheid aan te nemen. Wij zijn allemaal, ieder van ons, melaatsen die behoefte hebben aan genezing.

De paus nodigde de curieleden uit zich een synodale stijl eigen te maken, in alles wat ze doen, laten en zeggen. Hij onderstreepte dat de curie geen bureaucratisch instrument mag zijn, maar allereerst geroepen is om te getuigen en samenwerking te verkiezen boven verdeeldheid, fractievorming en vijandschap.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 112 / 1159714

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License