missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

MDT Sessie 2009 in Jeruzalem

Missionary Discipleship Today
maandag 12 oktober 2009 door D.F. (Vertaling), Guy Theunis, Webmaster

Er is een nieuwe sessie “Missionary Discipleship Today” van 3 maanden begonnen in Jeruzalem op 15 september, met slechts 13 deelnemers. De ingeschrevenen die uit Azië of Afrika (behalve Zuid-Afrika) zouden komen, hebben hun visum voor Israël niet gekregen. Een bisschop uit Wales, Mgr. Edwin Regan, is ons gedurende één maand komen vervoegen. Terwijl de vorige groep vooral uit Afrikanen bestond, is deze vooral gevormd door Westerlingen.

Dankzij het aandringen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, hebben een priester en een zuster van Rwanda uiteindelijk toch een visum voor één maand bekomen en zullen zo kunnen deelnemen aan het middenstuk van de sessie van 14 oktober tot 13 november; zo zullen zij erbij zijn voor de week in Galilea.

De sessie houdt verschillende aspecten in: bezoek aan de heilige plaatsen, retraite, bijbelse en missiologische uitdieping, met een accent gelegd op de persoonlijke vernieuwing en de uitwisseling in kleine groepen.

Het zijn de ontmoetingen met de mensen van buitenaf die de sterkste indruk maken: bezoek aan Hebron (moslim gedeelte en joodse kolonie in het centrum van de stad) met internationale begeleiders; ontmoeting met de Oase van vrede (Neve Shalom – Wahat el Salam) waar moslims, joden en christenen in hetzelfde dorp samenwonen; bezoek aan de katholieke Universiteit van Betlehem; voordrachten van een priester van het Latijnse patriarchaat en van een rabbijn, enz.

Een belangrijk element van de sessie is inderdaad de interreligieuze dialoog. Dit jaar is in dat verband een samenwerking voorzien met onze confraters Bernard Ugeux van Toulouse en Félix Phiri van de PISAI in Rome, en eveneens een ontmoeting met de Samaritaanse priester op de Garizim berg en een lid van de Bahaï gemeenschap in Haïfa.

We bedanken ook de leden van de gemeenschap die aan de animatie meewerken, Frans Bouwen, Thomas Maier en Bill Russell, evenals al de anderen en de Zusters van het Werk, voor het onthaal en de vele andere verleende diensten.
De huidige animatoren, Tom Wijffels et Guy Theunis
Sainte-Anne, Jeruzalem

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 376 / 1077597

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Nabije Oosten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License