missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
AFRIKA

Het continent telt één miljard inwoners

BAND Juli Augustus September 2009
donderdag 15 oktober 2009 door Webmaster
Er leven tegenwoordig één miljard personen in Afrika, volgens de cijfers die verspreid worden door het centrum voor demografisch onderzoek “Population Reference Bureau” in Washington.
Inderdaad, het rapport van dat organisme toont aan dat de bevolking van het continent gemiddeld jaarlijks met 24 miljoen personen aangroeit en dus zou kunnen verdubbelen tussen nu en het jaar 2050 om dan de twee miljard te bereiken.

 
De statistieken die uitgegeven worden door het studiecentrum tonen aan dat Afrika het continent is met het hoogste geboortecijfer van de wereld.
De bevolking van Afrika ten zuiden van de Sahara kent van haar kant het grootste aantal jongeren van de planeet en zou, volgens het rapport, diezelfde tendens nog behouden gedurende verschillende tientallen jaren.

Volgens het “Population Reference Bureau”, zijn er bijna 400 miljoen Afrikanen van minder dan 15 jaar (hetzij 40 % van de totale bevolking) en deze zouden, altijd volgens de vooruitzichten van het centrum, 848 miljoen personen moeten vertegenwoordigen in 2050, het jaar waarop 30 % van de kinderen van de planeet in Afrika zullen wonen.

“Dit belangrijk deel van de bevolking – zo bevestigen de agenten van het onderzoek – zal tot de leeftijd om te werken komen en verwacht dan, als men het recht op vorming als verworven beschouwt, een betaalde job en een minimum aan sociale bijstand: zullen de socio-economische voorwaarden van de geglobaliseerde wereld in staat zijn aan hun groeiende verwachtingen te beantwoorden? Dat zal ongetwijfeld één van de belangrijkste sociale kwesties zijn in de loop van de volgende decennia.”
(MISNA)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 836 / 1159537

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License