missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Om ons beter te kennen

Gemeenschap van Namen - LA PLANTE

BAND Juli Augustus September 2009
maandag 19 oktober 2009 door Manu Quertemont, Webmaster
Contact 
Welkom in La Plante.Ons huis bevindt zich op enkele stappen van de Maas, een prachtige hoek. Als ge houdt van historische plaatsen, onze bekende citadelle is juist daarboven, op het hoogtepunt van de heuvels…
JPEG - 19.3 kB

Het verblijf van Namen La Plante is vóór alles een plaats waar een goed dozijn missionarissen een beetje uitrusten… Onze ouderdomsdeken, Jean Deffontaine, is nog maar 87 jaar, hij is koster, koormeester, telefonist en hij doet nog alle dagen de afwas.

Men blijft niet werkeloos in La Plante!

Als bewijs hiervan deze ploeg van

Van links naar rechts hebt ge de Pater Jean-Pierre Claude en Gust Beeckmans, veteranen van de eerste uren, en verder Pater Herman Konings die hen kwam vervoegen in december 2006.

-  In 2004, vierde Photo Service de 40 jaren activiteiten ten dienste van de Missie.

  • De tijdschriften Grands Lacs, Vivante Afrique, Vivant Univers behoren weliswaar tot het verleden… afgelopen de tijd waarin onze reporters fotografen de planeet doorkruisten en ons prachtige beelden bezorgden…

Onze huidige ploeg is een trio, alle drie verbeten fotoliefhebbers.

  • Van ‘s morgens tot ’s avonds, zijn deze drie onvermoeibare werkers vastgeklonken aan hun apparaten.
  • Voor Gust en Herman, zijn dat moderne computers, scanners en printers die hen toelaten al de foto’s te nummeren en te restaureren die tientallen jaren missiegeschiedenis hun in handen hebben gegeven.
  • JPEG - 25.8 kB

    Voor Jean-Pierre, die belast is met de logistiek en het overzicht van de pers, herleiden de werkmiddelen zich tot zijn schrift met de rekeningen, enkele postzegels en de brievenbus… Hij was het ook die met brio zorgde voor onze natuurlijke omgeving. Vissen, aquarium, bloemen, planten en grasperk maakten eveneens deel uit van zijn dagelijks brood.
     

- In onze voorraad, beschikken we over misschien een miljoen foto’s die op onze experts liggen te wachten.

Er zijn op de eerste plaats enkele honderdduizenden negatieven, die de vrucht zijn van onze reportages de wereld rond en die niet uitgegeven werden in onze tijdschriften. Verder al die foto’s en diapositieven geërfd van onze overleden confraters, getuigen van hun jaren in Afrika. Sommige foto’s gaan terug tot de pioniers van de 19de eeuw. Er zijn ook oude films, enz. Dat alles in sigarenkistjes, kartonnen dozen, valiezen en ijzeren koffertjes van allerlei aard… Het is zeer nuttig een programma te hebben voorzien van een sterke stofverdrijver.


- Zal onze Drie-eenheid van de foto erin slagen dat alles te restaureren en te klasseren !?!
Inch Allah!

Deze geweldige taak verhindert onze confraters niet regelmatig CD’s uit te geven, gevuld met de beste fotografische herinneringen van de geschiedenis van onze missies en van onze sociëteit… een ruime blik op deze levende wereld dat ons omringt.

Nogmaals, kijkt naar onze site, het is daar dat ge de vrucht van hun inspanningen kunt vaststellen

Manu Quertemont

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 631 / 1077092

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License