missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

MATERNITEIT Ste BERNADETTE

Parochie Ste Bernadette - Lubumbashi
zaterdag 13 februari 2010 door Jo Deneckere , Webmaster

Naast het gezondheidscentrum is nu ook de bouw van een prachtige kraamkliniek werkelijkheid geworden. De projectenwerking “projecten Pater Jozef Meuleman” werd opgericht toen nonkel Yvan Wolfcarius besliste zijn nalatenschap te schenken om de projecten van de confraters van zijn schoonbroer Jozef te kunnen realiseren in Lubumbashi.

Sinds jaren heeft de parochie een dispensarium (Centre de Santé) dat heel degelijk dienstwerk verricht. In Congo sterft 1 op 13 moeders tengevolge van zwangerschap. Het werd hoogdringend om ook een kraamkliniek te hebben bij het gezondheidscentrum dat de pre- en postnatale onderzoeken doet bij de moeders en de kinderen de nodige inentingen toedient. Die middelen zijn gekomen dank zij de familie Meuleman.

De nieuwe materniteit werd in augustus 2009 symbolisch geopend in aanwezigheid van de gouverneur van West-Vlaanderen, de Heer Paul Breyne en Jan Meuleman. Een koperen gedenkplaat werd onthuld uit dank aan de familie en als aandenken aan Pater Jozef Meuleman die een baanbreker was voor de medische vooruitgang in Katanga. Tot op heden werd 86.155 €.uitgegeven voor het bouwen van de materniteit.

Heel binnenkort zullen de moeders in optimale omstandigheden hun kinderen kunnen krijgen en zal de moeder- en kindersterfte sterk afnemen in onze streek. Bedden, matrassen, bevallingstafel enz.. moeten dringend worden aangeschaft. Hiervoor is een 3.000 € nodig.


Ruwbouw is bijna afgewerkt (Mei 2009)

Steunen en fiscaal attest bekomen voor giften vanaf 30 € is mogelijk!
Missio-Kontinenten, Kortrijk 000-0718676-03 met vermelding :
Projecten Jo Deneckere

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 395 / 1148464

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License