missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Scholencomplex “JAMAA YETU”

Parochie Ste Bernadette - Lubumbashi
zaterdag 13 februari 2010 door Jo Deneckere , Webmaster

Leerlingen poseren op schoolbanken betaald door de familie Philippe Ranson

De parochie Ste Bernadette is fier op zijn parochiale school “JAMAA YETU” (= Onze familie) met zijn 1.850 leerlingen tussen 3 en 20 jaar. Het is een van de beste scholen van Lubumbashi wat het intellectueel peil betreft en toch een school voor allen toegankelijk. Door een strikt beheer kan de financiële bijdrage vanwege de ouders zeer laag worden gehouden. Onze arme parochianen hebben ook recht op onderwijs !

Tot voor kort werden alle klassen 2 keer gebruikt : lagere school bezette de klassen in de voormiddag en het secondair in de namiddag.

Dit jaar konden we echter het eerste deel van het nieuwe schoolgebouw open stellen: 4 nieuwe klassen en toiletten voor de hele school. In het totaal moeten er 12 nieuwe klassen bij komen in twee verdiepingen. Dit om het mogelijk te maken dat iedereen in de voormiddag school kan lopen en in de namiddag aan sport kan doen en studeren.

Onze dank gaat vooral naar de familie Meuleman met nonkel Yvan Wolfcarius die deze bouwwerken volledig bekostigde voor de som van 90.750 €.

Nu moeten nog ongeveer 200 schoolbanken gemaakt worden en meubilair (tafels, stoelen en kasten) voor de nieuwe klaslokalen. Kostprijs : 4.000 €...

Steunen en fiscaal attest bekomen voor giften vanaf 30 € is mogelijk!
Missio-Kontinenten, Kortrijk 000-0718676-03 met vermelding :
Projecten Jo Deneckere

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 377 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License