missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
MZOLA in Mali

Leven in een moslimbuurt

Contact - Juni 2010
vrijdag 23 juli 2010 door Webmaster

Te Kalabankura, een buitenwijk in Bamako, is de communiteit van de Witte Zusters gevestigd in een overwegend moslimbuurt waar de christenen verspreid leven tussen hen.

Zoals overal zijn er ook fundarnentalisten. Mali is geen islamitische republiek, wel een soort volksrepubliek. Het kenmerkt een goede samenleving onder de verschillende godsdiensten. Alhoewel de katholieken fel in de minderheid zijn, heeft de kerk een grote uitstraling. Toch willen we aanstippen dat tegenwoordig de sekten een grote uitbreiding nemen.

Wij maken deel uit van de christelijke gemeenschap die elke zondag samen komt in een nabij gelegen kerk. We animeren de leerlingen, die wel overwegend Moslims zijn, in het centrum met name:

"Centrum voor vrouwelijke promotie"

Dagelijks zijn we in contact met de twee godsdiensten, we leggen een houding van openheid en welwillendheid aan de dag zodat ze elkaar aanvaarden in hun verscheidenheid.

Een van onze zusters werkt in het centrum "Geloof en Ontmoeting" ; het centrum werd opgericht door de Witte paters, missionarissen van Afrika. Het is een ontmoetingsplaats van de christenen (katholieken en protestanten) met moslims en aanhangers van de Afrikaanse traditionele godsdienst. Er worden regelmatig lezingen gehouden over ontmoeting en dialoog..


Eeuwige geloften van Zr Sabine
te Kalabankura

Als christen en religieuze vrouwen zijn we goed geplaatst in dat milieu om ons geloof te beleven. Vaak voelen we ons geraakt en opgeroepen door voorbeelden die de moslims ons geven, zoals in het openbaar vergeving vragen aan de familie en kennissen, ook bij gelegenheid van grote feesten.
Er is onderworpenheid aan het gebed.

Er is veel positiefs dat ons verrijkt en dat we graag met jullie delen.

De gemeenschap van Kalabankura

Trefwoorden

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 343 / 1114421

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Mali   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License