missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

BOODSCHAP BIJ GELEGENHEID VAN HET FEEST AAN HET EINDE VAN DE RAMADAN 2010

woensdag 1 september 2010 door Webmaster
‘Id al-Fitr/Ramazan Bairamı,
10 september 2010

Beste vrienden,

De ramadanvasten loopt ten einde, een tijd die u zo zinvol en belangrijk vindt. Deze tijd is de gelegenheid geweest om u te reinigen, om in u de honger te voelen en u zo meer verbonden te weten met de armen die u omringen, om edelmoedig te delen. Elke dag van de ramadan gaf eveneens gelegenheden om elkaar te ontmoeten in familiekring of elders, om daar in vreugde de iftar te vieren en zo het gemeenschapsgevoel te versterken. Deze tijd heeft u nog intenser en met meer vurigheid naar God gekeerd. Het lichamelijke vasten heeft u toegelaten om uw spiritueel leven te ontwikkelen door meer aandacht te schenken aan alles wat uit Hem voortvloeit. Voor heel de moslimgemeenschap is deze ramadan ook een tijd van bezinning geweest, dankzij voordrachten en de volledige lezing van uw Heilig Boek, de Koran, in het bijzonder tijdens de nacht van de Lotsbestemming (Al-Qadr). Dit alles heeft u kansen geboden om tijdens uw vastenperiode routine en gewoonten te doorbreken en u toe te spitsen op het essentiële.

Door het vasten, het gebed en de aalmoes hebt u uw geestelijk leven versterkt. Hetzelfde kan gebeuren bij gelovigen van vele godsdiensten, ook al is de manier waarop men vast heel verschillend. Deze tijd van soberheid gaat in tegen de maatschappelijke trend om altijd maar meer te consumeren en om op het even welke manier veel geld te verdienen.

Wij zouden door het uitdiepen van onze spirituele wortels samen kunnen bijdragen om aan onze samenleving een nieuwe levensadem te geven. Zo kunnen wij ons, samen met onze tijdgenoten, beter toeleggen op wat het meest waarde heeft. Zoals de bijbelse profeet Micha het uitdrukt: “De Heer heeft u gezegd wat goed is, mens, en wat Hij van u verlangt: Hij wil niets anders dan dat u recht doet, dat u de trouw eerbiedigt, en dat u nederig de weg van God bewandelt.” (Micha 6, 8).

Als christenen en moslims kunnen wij elkaar ontmoeten en steunen in deze spirituele dienst aan onze tijdgenoten.

We wensen u allen een genadevol feest bij het einde van de Ramadan 2010!

Mgr. Guy Harpigny. Bisschop van Doornik,
verantwoordelijke bisschop voor de interreligieuze dialoog

Word - 79 kB
Texte arabe
Arabische tekst
Word - 74 kB
Turkse tekst
Texte turc

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 328 / 1060479

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License