missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
PERSBERICHT

KATHOLIEKE BOODSCHAPPERS BEZOEKEN MOSKEEËN

ANTWERPEN 4 SEPTEMBER 2010
zondag 5 september 2010 door G.Verbist, mafr.

Sinds enkele dagen gaan boodschappers op bezoek in islamitische gebedshuizen in het bisdom Antwerpen. Zij brengen aan de moslimgemeenschappen een boodschap van de Belgische bisschoppen , een brief geschreven door mgr. Guy Harpigny, bisschop van Doornik, verantwoordelijke bisschop voor de interreligieuze dialoog in België. Door deze vriendschappelijke bezoeken trachten zij de banden aan te trekken tussen moslims en katholieken.

KMS regio Antwerpen streefde ernaar om met de boodschappers 20 moskeeën van de 48 gekende gebedshuizen te bereiken. Sommige parochiepriesters en parochieteams gingen in de loop van de voorbije jaren op het einde van de ramadan al meermaals op bezoek bij hun naburige moskeeën. Het ziet er naar uit dat de boodschappers mogelijk zo’n 30-tal gebedsplaatsen kunnen bezoeken. Daarnaast worden contacten gelegd bij gelegenheid van iftars waarop zij uitgenodigd worden. KMS hoopt ook dat lokale parochies evenzeer aan vriendschapsbanden smeden bij deze gelegenheid. Zulke vormen van relatieopbouw zijn immers een goed wapen tegen de verzuring die de laatste maanden en jaren her en der is opgetreden in de samenleving.

In navolging van zijn voorganger gaat ook mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen op bezoek bij gelegenheid van twee iftars. Dat gebeurt vanavond op de iftar van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen en morgenavond op de iftar van de Turkse moskee in de Jef Lambeauxstraat op het Kiel.

Voor het eerst hebben ook de dekens van het bisdom zich geëngageerd om mee op bezoek te gaan. Achteraf worden reacties gebundeld en hoopt KMS Antwerpen dat er hier en daar ook afspraken zijn ontstaan voor verdere contacten.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 215 / 1086077

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License