missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Actes Capitulaires 2010

Nuntiuncula nr 664 Sept.-Oct. 2010
zaterdag 30 oktober 2010 door André-L. Simonart, D.F. (Vertaling), Webmaster

Het thema van het Kapittel was Missie.

Het stelt Missie voor als een getuigenis die wij afleggen en die teken is van God en van Zijn Koninkrijk. Een getuigenis dat relevant is voor Afrika en geloofwaardig.

Het Kapittel vat dat samen in enkele lijnen:


"Het Kapittel van 2010 nodigt ons uit een stap verder te zetten bij onze inzet voor de Missie, meer in het bijzonder in de Ontmoeting en de Dialoog en in de dienst van de Rechtvaardigheid, de Vrede en de Integriteit van de Schepping in de verschillende ministeries en diensten die de onze zijn vandaag.

Die stap heeft, op de eerste plaats, als bedoeling duidelijk te stellen dat deze twee luiken van de Missie, ook als zijn ze onderscheiden, toch innig met elkaar verbonden zijn. Beide zijn gefundeerd op God Drie-eenheid, die Liefde en Relatie is. Enerzijds, roept Hij ons op om lief te hebben over de verschillen heen, welke deze ook zijn, en, anderzijds, rechtvaardige relaties op te bouwen met allen, zonder enig onderscheid.

Deze stap zal al onze missionaire activiteiten moeten kernmerken, te beginnen met het gemeenschapsleven." (blz 29)


Trefwoorden

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 185 / 982273

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License