missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Ontmoeting van families en vrienden
Namur – La Plante 11 september 2010

Band 4/4 - 2010
donderdag 16 december 2010 door Webmaster

[marron]De zon straalde heerlijk die dag, en het is grotendeels dankzij het zonnige weer dat we van deze samenkomst werkelijk een “landelijk” feestje konden maken. In de maand september, 20 graden warm, dat was echt een buitenkans voor onze 170 bezoekers, waarvan sommigen van ver gekomen waren.[/marron]

Bij de aankomst was er in de garage een fototentoonstelling geïnstalleerd, die onze genodigden welkom heette. Het thema van dit jaar was:

[vert]“Missionarissen voor meer Rechtvaardigheid, Vrede en Behoud van de schepping in Afrika”.[/vert]

Door middel van foto’s, uitgekozen op onze internet sites en in de archieven van ‘Foto Service’, toonde men de verschillende wijzen waarop onze missionarissen paters en zusters zich in die richting inzetten.

Er werd ook herinnerd aan de recente Afrikaanse synode, die plaats vond in Rome eind 2009, en waar eveneens de nadruk werd gelegd op diezelfde aspecten van de zending.

Genietend van het mooie weer kon iedereen zich installeren in de mooie natuur van onze grote tuin om er het lekker familiemaal te smaken, dat met veel liefde was bereid door de ploeg van onze huisvrouwen.

Intussen konden de kinderen, die meegekomen waren met hun ouders, zich op allerlei manieren amuseren in de tuin. Na de taarten en koeken, was er een plezierig spel dat heel die kleine wereld samenbracht om te zoeken naar vruchten en groenten die uit Afrika komen en die verborgen zaten in de struiken. En deze zoektocht werd gevolgd door iedereen te laten proeven van die gevonden schatten.

Nu weten ook onze kleuters was een wortel maniok is, avocado’s en mango’s zijn hun nu vertrouwd. Kokosnoten, bananen en ananassen kenden ze waarschijnlijk al.

Daarna kwamen de jongeren samen in de kapel. Pater Andrew, onze Afrikaanse confrater, ging er voor: met veel verve vertelde hij hun verhalen en ze hebben allemaal samen Afrikaanse liederen gezongen.

Intussen werden de volwassenen uitgenodigd voor een diaporama over onze projecten in Afrika, gevolgd door een forum waar missionarissen hun vragen beantwoordden. Het diaporama hernam de grote thema’s van de Afrikaanse synode. Volgens de methode zien-oordelen-handelen werden de grote actuele problemen van Afrika beeldrijk naar voor geschoven. Hierbij werd ook concreet opgeroepen wat de missionarissen in dit verband trachten te doen.

Rond 18 uur is iedereen weer naar huis vertrokken, gelukkig dankzij die mooie dag samen, en in de stille hoop dat het volgend jaar ook weer zo’n schoon weer wordt en zo’n gezellig weerzien zal zijn.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 179 / 1077281

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License