missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Ons Bandfeest van Midden Vlaanderen
(Merksem 2010)

Band 4/4 - 2010
maandag 20 december 2010 door Laurent Mertens, Webmaster

[marron]Zondag 26 september, echt Belgisch weer. Regen met afwisselend wat opklaringen. Als echte Belgen, en vertrouwd met die zaken, weten wij te profiteren van die opklaringen.[/marron]

De Kerk was niet stampvol, maar met zo’n 100-tal werd er innig en gelovig gevierd.

Maurice Van Genechten ging voor en verzorgde de homilie. Wel niet gedurende 5 minuten volgens de afspraak. Het werden er minstens 10. Maar wie Maurice kent kon hier best mee leven.

Maurice vertrekt binnenkort naar Afrika terug. Wij zijn hem dankbaar voor de prachtige feestzaal van zijn parochie waarin ons Bandfeest telkens kan doorgaan. Zuster Anna Hendrickx, Witte Zuster, jubilaris, las de eerste lezing.

Onze aanwezige jubilarissen van Midden Vlaanderen in 2010 , P.Jozef Huybrechts, P.René De Laet, P.Pieter Tibax, allemaal jubilarissen van 60 jaar, en P.Guido Verbist van 50 jaar, André Simonart, Remi Van de Walle, Jef Vleugels en ikzelf, concelebreerden.

Alfons Demeulder zoals ieder jaar onze organist. Zijn nichtje Christel Demeulder leidde de samenzang en trad op als soliste. Het werd een zeer mooie viering.

Na de H. Mis ging het richting feestzaal aan de overkant van de Maantjessteenweg.

Ook nu weer, precies zoals het past, tussen de buien door, en via de kassa 5€ als bijdrage voor de gemaakte kosten, zie je dan de mooi versierde grote ronde tafels, fijn geschikt in de grote zaal. Uitnodigend mooi en gezellig! Iedereen zoekt een zitje en krijgt meteen de koffie aangereikt.

Marc Coucke onze voorzitter was vandaag iets minder in vorm, ik nam zijn taak over en heette ieder welkom. André spreekt even de genodigden toe, i.v.m. ‘Hoe de Missie bij de WP doorgaat, en over het aantal kandidaten in 2010’. Dan rukken de koffiekoeken aan! Het gaat allemaal zeer vlot. De Zusters van Westmalle, Rita, Regina en Lisette, samen met Marleen, Myriam en Frans, Jos en Maria, bedienen onze gasten op hun wenken.

Dit is het stilste moment van de namiddag in de feestzaal. Iedereen is rustig bezig met de geurende koffie en de smaakvolle koffiekoeken.

Er wordt wat informatie geboden aan de Bandgenoten over de Brieven aan onze missionarissen Midden Vlaanderen, achteraan in de zaal, waar de prijzen van de tombola je reeds uitnodigen tot de aanschaf van meer dan een paar lotjes.

Ondertussen filmt Rudy momentopnamen voor volgend jaar. Op het grote scherm achteraan in de zaal, maar vanuit alle hoeken te volgen voor wie dit verlangt, draait de DVD van het Bandfeest van 2009 – activiteiten van de WP uit de zone Antwerpen, foto’s van de WZ, en de DVD van onze jubilarissen 2009 in Vogelzang.

Aan de lange muur van de zaal hangen in 5 grote kaders, alle foto’s van onze missionarissen van Midden Vlaanderen.

We bedanken met een flink applaus en een bloemenruiker, Christel die met haar optreden onze viering in de kerk zo mooi opluisterde.

We vragen even de aandacht en het applaus voor de nestor van onze samenkomst vandaag, nl. Jef De Backer uit Lier, onze moedige Bandgenoot, die met zijn 99 lentes graag deelnam aan het Bandfeest! Met heel wat lengtes voorsprong was hij de oudste van alle genodigden. Proficiat Jef! Nu naar de kaap van 100, en daarna… gewoon stillekesaan voortdoen! Hij met zijn echtgenote zorgden vroeger voor Piet Tibax en zijn broer missionaris, a.h.w. voor een tweede thuis, als zij terugkeerden uit de Missie.

Zo’n Bandnamiddag vliegt voorbij. Het is er gezellig en gemoedelijk. Maar als je de mensen hun tombola-prijzen ziet opbergen dan gaat het allemaal erg vlug. Ze drinken nog wat koffie, nemen afscheid links en rechts, en stappen richting deur. Er blijven hier en daar nog wat families even napraten, ze nemen blij afscheid en wensen ons en mekaar een ‘tot volgend jaar’!

En wij, opruimen, de zaal vrijmaken, afwassen, en daarna…Oef… blij dat het allemaal voorbij is, en dat het goed is geweest!
Ook wij dus blij en tevreden naar huis, maar eerst nog met de rest van de koffiekoeken naar de paters in de Keizerstraat.
Daar gaat het Bandfeest nog even verder tot ’s anderendaags, tot de laatste koffiekoek verdwenen is!
Dank U allemaal, en tot volgend jaar!

Laurent Mertens, M.Afr.
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 517 / 1059026

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License