missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Uittreksels van de 20ste gemeenschapsbrief
van Baudouin Waterkeyn

Nuntiuncula Nr 665 (November-December 2010)
woensdag 29 december 2010 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Men herstelt Sendwe ![/marron]

Ongelooflijk maar waar… het hospitaal van Sendwe wordt helemaal hersteld en vernieuwd (kleuren, deuren, vensters, kanaliseringen…) Geschenk: ventilatoren om onze kapel te verluchten, die voor vele dingen dienst doet, verschillende vergaderingen, video sessies voor de zieken, en nu, sinds 12 november 2010, sessies van projectie voor medische video’s. Zonder ervan het belangrijkste doel te vergeten als kapel, plaats van bezinning voor de verscheidene godsdiensten, hebben we er oecumenische gebeden, aanbiddingen en elke donderdag een uitwisseling over het Evangelie en vooral de Eucharistievieringen op zondag en feestdagen, waar veel volk naartoe komt naast de zieken die met hun rolwagentje komen en soms vergezeld zijn door een familielid; het Sint Pieter en Paulus jongerenkoor, soms wolfjes en scouts van Sint Bonifatius, christenen van de omgeving van onze kapel Sint Bartholomeüs; kortom, we hadden wel degelijk behoefte aan die luchtverversing door die 6 ventilatoren (we wachten met ongeduld dat deze aangesloten worden, maar… de onderneming heeft geen elektriciteitsdraden meer!...)

[marron]Verandering in de gemeenschap[/marron]

[bleu marine] Pater Alex Goffinet [/bleu marine] heeft ons verlaten en ging naar de naburige Heilige Bernadette parochie, [bleu marine] Pater Alphonse Tuzya [/bleu marine] komt van die parochie en hij werd benoemd als aalmoezenier van de universitaire klinieken. Hij zal soms eens naar Sendwe komen, hij is nog altijd adjunct aalmoezenier van Sendwe.

We hebben een nieuwe confrater (nog heel jong, ongeveer de helft van de leeftijd van [bleu marine] Gerard Meert [/bleu marine] en van mezelf) het is een Franse broeder missionaris afkomstig uit Lille (Rijsel). op dit ogenblik kampioen van de voetballiga - il spreek over Lille (Rijsel) zijn geboorte-”dorp” (in onze streektaal zou men in het kiswahili zeggen: “mgi ya asili” en niet over [bleu marine] Bruno Perlein [/bleu marine] (46 jaar).

Hij heeft een hoop verantwoordelijkheden: plaatselijke econoom, regionale econoom, verantwoordelijke van onze gemeenschap, (plaats aan de jongeren, die zeldzame parels… vandaar Perlein), en bovendien nog de verantwoordelijke van een kleine hond die niet groter wordt en die onze kolos Jimy (45 kilo’s) vervangen heeft, die op een morgen, terwijl de deur wijd openstond, een mooie heeft zien voorbijkomen op de andere stoep; hij had genoeg van zijn gedwongen celibaat, en ik versta hem… Het onze is “vrij” en dat is heel wat anders!

Een heilig en gelukkig jaar 2011 !

 
Baudouin Waterkeyn


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 242 / 1125276

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License