missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Gebedsweek voor de eenheid van de Christenen

(van 18 tot 25 januari 2011)
dinsdag 18 januari 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster

THEMA VAN DE GEBEDSWEEK 2011


[vert]VERENIGD IN DE LEER VAN DE APOSTELEN,
DE BROEDERLIJKE VERBONDENHEID,
HET BREKEN VAN HET BROOD EN HET GEBED
[/vert]

[bleu marine] Het is vanuit Jeruzalem dat dit jaar de oproep tot eenheid komt voor al de Kerken van heel de wereld. [/bleu marine]

De Kerken die vandaag aanwezig zijn in de heilige Stad roepen al de christenen op de waarden de herontdekken die de eenheid vormden van de eerste christelijke gemeenschap, toen deze trouw was aan de leer van de apostelen en aan de broederlijke verbondenheid, aan het breken van het brood en aan het gebed. (Hand. 2, 42-47).

“De vele tekenen en wonderen die de apostelen verrichtten, vervulden iedereen met ontzag. Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk. Ze verkochten al hun bezittingen en verdeelden de opbrengst onder degenen die iets nodig hadden. Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde. Ze loofden God en stonden in de gunst bij het hele volk. De Heer breidde hun aantal dagelijks uit met mensen die gered wilden worden.”

Handelingen van de Apostelen 2, 42-47
 

Deze oorspronkelijke gemeenschap, waarvan men zegt dat zij geïdealiseerd wordt in het boek van de Handelingen van de Apostelen, stelt nochtans elke kerkelijke gemeenschap ernstig in vraag over haar eigen getrouwheid aan de leer van de apostelen, aan de broederlijke verbondenheid, aan het breken van het brood en aan het gebed. En deze gebedsweek voor de eenheid van de christenen komt deze vraag herhalen over die getrouwheid om samen te leven en over de volharding in het gebed voor de eenheid zoals Christus die wil, door de middelen die Hij wil.

[bleu marine] De gebeden van deze acht dagen zullen ons verschillende werkelijkheden doen samen houden: [/bleu marine]

  • de eerste gemeenschap in Jeruzalem,
  • de Kerken die vandaag aanwezig zijn in de heilige Stad
  • en de voorspraak van de Kerken van heel de wereld voor de eenheid.

De christenen van Jeruzalem roepen hun broeders en zusters op [bleu marine] hun oecumenische inzet te vernieuwen [/bleu marine] door deze te wortelen in de ervaring van de oorspronkelijke Kerk.

Zij dringen er bij hen op aan [bleu marine] samen met hen en voor hen te bidden [/bleu marine] in hun verzuchting naar de vrijheid, naar de waardigheid, naar de rechtvaardigheid en naar de vrede voor al de volkeren van deze wereld.

__5__

Zie de brochure verzorgd door het Interkerkelijk Comité voor Brussel


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 311 / 1059026

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License