missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Zuid-Afrika - Bethlehem

Uit de Kerstboodschap van Mgr. Jan De Groef

Nuntiuncula 666 Januari-Februari 2011
maandag 28 februari 2011 door Webmaster

Een andere les in het kerstverhaal

In mijn apostolaat als bisschop, bij parochie- en christengemeenschappenbezoeken in het bisdom, herinner ik de leiders en leden van de lokale gemeenschappen eraan dat zij [bleu] allen geroepen zijn om uit te gaan [/bleu] naar arme woonwijken en informele nederzettingen om er de mensen te bezoeken en hen te verzekeren dat ook zij deel uitmaken van onze christen gemeenschappen en uitgenodigd zijn om onze kerkfamilie te vervoegen.

In mijn dialoog met kandidaten voor het vormsel, die ik de dag voor hun vormsel probeer te ontmoeten, benadruk ik hun missie om als volwaardig christen hun verantwoordelijkheid op te nemen in de Kerk en in de wijdere gemeenschap of te getuigen van Christus’ liefde in hun familie, school of werkplaats.

Ik bemoedig de verscheiden sociale werkgroepen in het bisdom om de hand te reiken aan de armen: HIV/Aidsslachtoffers, wezen en verwaarloosde kinderen...

In mijn opinie is er nog een andere les in het kerstverhaal dat verbonden is met de hele geschiedenis van het Volk van God. God is bovenal [bleu] een God die op weg is met zijn volk [/bleu]. Hij wil niet beperkt zijn tot de tempel, ver van zijn volk. Hij wil met hen zijn en zelfs in hen. Is Hij niet de God van Abraham, Isaac en Jacob? Heeft Christus niet een groep van apostelen gekozen om met hem op weg te gaan en door hem te worden uitgezonden? Hij is inderdaad een God – Vader, Zoon en Heilige Geest – die verbonden is met personen, die gemeenschap- en familiegezind is.

Heeft St. Augustinus niet gezegd dat wij geen rust zullen kennen tot wij rusten in God? Wij worden eraan herinnerd dat [bleu] wij een volk op weg zijn [/bleu], kunnen loslaten en zich niet langer vastklampen aan bezittingen, maar kunnen delen met onze broeders en zusters, medereizigers op de heilige reis.

Aan u allen een zalige kersttijd,

+Jan De Groef, M.Afr.
Bisschop van Bethlehem
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 306 / 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Zuid Afrika   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License