missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Burkina Faso - Ouagadougou

Vorming in Ouagadougou (1ste Cycle)

Nuntiuncula 666 Januari-Februari 2011
maandag 28 februari 2011 door Webmaster

Marc De Vos
schrijft eind december
uit Ouagadougou (1er cycle):

Dit jaar zijn wij in het totaal met 36 – vier stafleden en 32 kandidaten. Een mengeling van nationaliteiten. Voor het eerst zijn de niet-burkinabe kandidaten even talrijk als de burkinabe. Wij hebben jongens uit Mali, Ivoorkust en Togo naast Burkina. Stilaan verandert het gelaat van de sociëteit. Op dit moment leven wij mee met de jongens uit Ivoorkust (6). Wat gaat er met hun land en familie gebeuren? In al die landen viert corruptie hoogtij.

Ik mag zeggen dat de kandidaten in een goede atmosfeer leven. Zij zetten zich volledig in voor hun studies en ook in de verschillende opdrachten die wij hen geven. Ik heb zo de indruk dat zij meer verantwoordelijk zijn dan vorige jaren, alhoewel wij soms nog verwonderd staan over sommige reacties. Maar ja, je kunt ook niet alles voorzien. Zij dragen veel zorg voor wat hen is toevertrouwd en wij geven hen ook heel wat verantwoordelijkheid; en de een doet het al beter dan de ander.

Dit jaar hebben wij ook een voetbalteam opgericht met al de andere kandidaten die hier les volgen. Er zijn ongeveer honderd kandidaten die hier les volgen. En de droom is van de studenten filosofie van het interdiocesaan seminarie eindelijk te kloppen.

Vorig jaar hebben wij acht kandidaten naar het noviciaat kunnen sturen: zes in Bobo Dioulasso en twee naar Kasama (Zambia). Wij hebben regelmatig nieuws van hen die reeds op stage zijn ergens in Afrika. En de meesten doen het goed.

 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 116 / 917541

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Burkina Faso   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License