missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

BENOEMINGEN BIJ DE MISSIONARISSEN VAN AFRIKA (Witte Paters)

donderdag 30 juni 2011 door Webmaster

Pater André-Léon Simonart, afkomstig uit Tildonk, werd provinciaal benoemd van de Europese Provincie (België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Spanje en Zwitserland). Hij volgt Pater Detlef Bartsch, een Duitser, op vanaf 1 juli 2011.

Pater Simonart is 65 jaar oud. Hij werkte als missionaris in Zambia, was socius in het noviciaat in Zwitserland en in Zambia, en novicenmeester in Burkina Faso. Hij was werkzaam in de missie- en roepingsanimatie in Brazilië tot aan zijn verkiezing als eerste assistent van de Algemene Overste te Rome. De laatste drie jaren was hij verantwoordelijke van de Sector België.__ornement.png__Pater Mark De Wulf, afkomstig uit Poperinge, is zijn opvolger als verantwoordelijke van de Sector België. Op 1 juli 2011 neemt hij zijn nieuwe functie op voor een eerste mandaat van drie jaar.

Pater De Wulf is 67 jaar oud. Hij was missionaris in Uganda, de eerste jaren in parochiewerk, daarna als professor aan verschillende grootseminaries, alsook in het philosophicum van de Missionarissen van Afrika. Hij was gedurende zes jaar provinciaal van Uganda.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 770 / 1059026

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License