missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

BOODSCHAP BIJ GELEGENHEID VAN HET FEEST AAN HET EINDE VAN DE RAMADAN 2011

dinsdag 30 augustus 2011 door Webmaster
’Id al-Fitr/Ramazan Bairami,
30ste augustus 2011
 

[vert] Broeders en zusters, Gods vrede zij met jullie! [/vert]

Bij het einde van deze vastenmaand Ramadan bieden wij jullie onze hartelijkste wensen aan! Wij erkennen dat deze periode van vasten, bezinning en ontmoeting voor jullie op vele vlakken bijzonder en waardevol is. Ook voor ons, christenen, zijn soberheid, gebed en het delen met anderen hoog aangeschreven waarden. Waarden die zowel in de Koran als in het Evangelie genoemd worden. Onze beide tradities geven hier op hun eigen wijze vorm aan. Daarbij mogen we rekenen op Gods hulp. Dit is soms moeilijk in onze huidige maatschappij, waarin het eigenbelang, consumptie en vervlakking het vaak voor het zeggen hebben. Gelukkig kunnen wij, christenen en moslims, kracht putten uit ons geloof om ons toch in te zetten voor deze idealen.

Moslims en christenen kunnen elkaar vinden in de zorg voor hen die in armoede leven. We willen aandacht, medeleven en hulp bieden aan wie arm is. We willen samen met hen op weg gaan, hen steunen en sterker maken. Zo kunnen zij zelf hun leven in handen nemen en een volwaardige plaats innemen in de samenleving. Elke mens moet immers in zijn waardigheid erkend worden en altijd opnieuw kansen krijgen. Als broeders en zusters zijn we daarin solidair. Zo beantwoorden we aan een opdracht van God.

Mogen wij, christenen en moslims, blijven samenwerken in de strijd tegen de armoede.
Mogen wij allen kracht en moed vinden om verder te gaan op de door God voorgehouden weg van solidariteit en rechtvaardigheid.

We wensen u allen een genadevol en inspirerend feest aan het einde van de Ramadan 2011!

  [mauve fonce]Guy Harpigny
Verantwoordelijke bisschop
voor de interreligieuze dialoog[/mauve fonce]
PDF - 140.7 kB
Texte arabe
Arabische tekst
[mauve fonce]Leon Lemmens
Verantwoordelijke bisschop
voor de interreligieuze dialoog[/mauve fonce]
PDF - 138.4 kB
Turkse tekst
Texte turc

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 223 / 1034391

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License