missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Nieuws uit ZUID-AFRIKA

De moordenaar van Pater Louis Blondel heeft zijn misdaad erkend

Agentschap Fides
donderdag 22 september 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[marron]De moordenaar van Pater Louis Blondel
van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters),
vermoord in de nacht van 7 december 2009 te Diepsloot,
een township van Pretoria (Zuid-Afrika),
heeft zijn misdaad erkend.
[/marron]
Pretoria (Agentschap Fides)
 


Nelson Kabalo Malope heeft verklaard dat hij de schuldige is van de moord in het kader van een verklaring gedaan vóór het Hoger Gerechtshof van Noord Gauteng van Pretoria.

De man heeft erkend te zijn binnengedrongen in het huis van de missionarissen, in Diepsloot, met een zeker aantal medeplichtigen om er een inbraak te plegen. Malope heeft erkend het huis te zijn binnengekomen langs de venster en daarna de deur te hebben geopend voor zijn medeplichtigen.

Na de andere bewoners te hebben wakker en hun draagbare telefoons te hebben afgenomen, hebben de misdadigers zich naar de kamer van Pater Louis Blondel begeven die de deur heeft opengedaan en die meteen door een kogel gedood is geworden. De medeplichtigen van Malope zullen geoordeeld worden in het kader van een gescheiden proces in februari 2012.

Pater Louis Blondel, afkomstig uit het noorden van Frankrijk, was 70 jaar oud. Hij had filosofie onderwezen in Tanzania gedurende 15 jaren. In 1987, was hij overgekomen naar Zuid-Afrika en had in juni 2009 zijn tweede mandaat beëindigd van Overste van de Provincie van oostelijk Afrika van de Witte Paters (provincie die Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika omsluit). Hij heeft filosofie onderwezen aan het Sint Pieter Seminarie van Hammanskraal.

Nadat hij “Cordis” had gesticht, een Emmaüs centrum, en gewerkt had aan de ontwikkeling van Orange Farm, een immens township van Johannesburg, was hij in 2009 overgekomen naar Diepsloot, een ander township met zowat 300.000 inwoners dat zich bevindt tussen Johannesburg en Pretoria. In Diepsloot had Pater Blondel een nieuwe parochie geopend.

(L.M.)(Agentschap Fides 28/07/2011)
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 276 / 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Zuid Afrika   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License