missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
M.Z.O.L.A.

Nieuwe algemene overste
voor de Witte Zusters

vrijdag 23 september 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[marron]Op 26 juli 2011 hebben de Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika, die samen waren in Rome voor hun algemeen kapittel, Zuster CARMEN SAMMUT, een Maltese, gekozen als hun nieuwe algemene overste..[/marron]  

[bleu marine]Gedurende het ritueel dat op de verkiezing volgde, heeft de vorige algemene overste, Zuster Piluca Bonavente, zich tot Carmen gericht met deze woorden:[/bleu marine]

  Carmen, in mijn persoonlijke naam en in naam van al de zusters van de Congregatie wil ik u ons vertrouwen en onze steun uitdrukken op deze dag waarop u als algemene overste werd verkozen.

Wij geloven dat u in staat is dit leiderschap op te nemen want, in de loop van de jaren, hebben wij genoten van uw kwaliteiten als medezuster.

Vandaag werd u op deze aparte plaats benoemd, toegewijd aan een boeiende zending.

Wij rekenen er op dat de Congregatie, gedurende de zes komende jaren, resoluut voortgang maakt op de weg die het kapittel haar zal uitgestippeld hebben.

Moge de God van onze voorvaderen, de God van het Verbond, Hij die zijn Geest heeft gedeeld met de profeten van alle tijden en die Jezus gezalfd heeft, u zijn Geest in overvloed schenken.

En nu, met deze welriekende olie, de olijfolie van deze streek van de Middellandse Zee, die zowel uw bakermat is als de grond die u ontvangt, ga ik u uw hoofd, uw handen, uw hart en uw voeten zalven.


Moge de God van de geschiedenis u zijn Geest schenken.
Moge de God van Jezus u zijn Geest schenken.
Moge de God van Moeder Salome u zijn Geest schenken.
Moge de God van kardinaal Lavigerie u zijn Geest schenken.
Moge de God van Afrika u zijn Geest schenken.
Moge de God die ons in zijn dienst neemt voor een verzoende Schepping u zijn Geest schenken.

[vert] Shukran ya ukhti.
Al hamdou lilah.
AMIN
[/vert]
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 470 / 1059026

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License