missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

PERSMEDEDELING

vendredi 13 juin 2008.

Van 1 juli aanstaande zal de Belgische Provincie van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters), kerkrechterlijk opgericht op 16 april 1943 en steeds unitair gebleven, officieel omgevormd worden tot de Belgische Sector van de Europese Provincie van diezelfde Sociëteit van de Missionarissen van Afrika. België zal dus ophouden te bestaan als provincie en bijgevolg een sector worden van de nieuw opgerichte Europese provincie. Tien sectoren zullen per 1 juli deel uitmaken van die Europese Provincie : België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Spanje en Zwitserland. Het provincialaat van de Europese Provincie zal gevestigd zijn in Brussel (Charles Degrouxstraat 114 – 1040 Brussel). Inmiddels is de eerste Europese Provinciaal, na de vereiste consultatie onder alle leden, benoemd ; het is de huidige provinciaal van Duitsland, Pater Detlef Bartsch.

Volgens de Statuten van deze nieuwe Europese Provincie, wordt iedere sector geleid door een verkozen Gedelegeerde Overste. Wat België betreft, werd ook die reeds verkozen en officieel benoemd : Pater André-Léon Simonart. Hij zal ook, samen met nog een tweede Belgische confrater, Pater Mark De Wulf, deel uitmaken van de Provinciale Raad van Europa.

Op het moment van de overgang van provincie naar sector zijn er nog 246 Belgische Witte Paters, waarvan 171 in België, 63 in Afrika en 12 elders.


Accueil | Contact | Plan du site | | Statistiques du site | Visiteurs : 1149126

Suivre la vie du site fr    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site réalisé avec SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License