missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


Fitzgerald: ’Interreligieuze dialoog centraal in missie van Kerk’ (Hedendaags geloof)

Kersvers kardinaal Michael Louis Fitzgerald
maandag 7 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Aartsbisschop Michael Louis Fitzgerald,[/bleu marine] die vandaag zaterdag door paus Franciscus tot kardinaal werd gecreëerd, had het zaterdag in Rome druk druk druk. De 82-jarige Britse missionaris van Afrika had een grote schare familieleden op het generalaat van de witte paters (...)


Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (Migranten)

Oproep van bisschop Luc Van Looy
vrijdag 27 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]We zijn allemaal op weg naar het eeuwige Jeruzalem.[/bleu marine] Wij zijn allemaal pelgrims. Méér nog, wij vormen als pelgrims samen een volk onderweg. Deze gelovige uitdrukking van ons bestaan, als tijdelijke gasten op deze wereld, scherpt onze gevoeligheid en ons begrip voor (...)


Vredesweekgetuige: ’Bij ons is vrede van levensbelang’ (Dialoog)

Pax Christi Vlaanderen roept op om te investeren in vrede
vrijdag 27 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Op uitnodiging van Pax Christi Vlaanderen[/bleu marine] reist de Zuid-Soedanees John Malith Mabor momenteel ons land rond om te getuigen hoe er aan de basis en in kleine gemeenschappen aan vrede wordt gewerkt. Eind december 2013 brak er een burgeroorlog uit tussen president Salva (...)


Tijdschrift Band

Missionarissen van Afrika Driemaandelijks Tijdschrift Juli, Augustus, September 3-4-2019 (Hedendaags geloof)

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]"Reageren met een nederige zachtheid: dat is heilig zijn!"[/bleu marine] Sinds het begin van deze wereld is de aarde een plaats van vijandigheid, waar men overal ruzie maakt. Langs alle kanten is er haat. We delen de anderen in volgens hun ideeën, hun zeden, zelfs hun manier van (...)


Band

Missionarissen van Afrika Driemaandelijks Tijdschrift April, Mei, Juni 2 / 4 / 2019 (Hedendaags geloof)

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2
Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van onze beide instituten (Witte Paters en Witte Zusters) werden onze algemene oversten ontvangen in het Vaticaan bij Paus Franciscus. In het kader van diezelfde 150ste verjaardag van die twee stichtingen, overlopen we hoe de W.Z. begonnen zijn in België. (...)


VLUCHTELINGEN

Jezuïeten: ‘We kunnen niet blijven toekijken’ (Migranten)

woensdag 31 juli 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Volgens de Vluchtelingendienst van de Jezuïeten (JRS) en het Centro Astalli,[/bleu marine] dat in Rome de opvang van vluchtelingen coördineert, kunnen wij niet blijven toekijken hoe drenkelingen bij hun overtocht op de Middellandse Zee om het leven komen. De jezuïeten vragen na het (...)


Een gebed van Franciscus van Sales (Hedendaags geloof)

Patroonheilige van schrijvers en journalisten
maandag 29 juli 2019 door Webmaster2
“[bleu marine]De eeuwige wijsheid van God[/bleu marine] heeft sinds eeuwen het kruis voor u uitgekozen als een uit zijn hart komend dierbaar geschenk. [bleu marine]Voordat Hij dit kruis aan u zou geven,[/bleu marine] bekeek Hij het met Zijn allesziende ogen, doordacht het met wijze (...)


Vaticaan

“De theologie na Veritatis Gaudium in de Middellandse Zeecontext" (Dialoog)

Boodschap van patriarch Bartholomeus
zondag 7 juli 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De evangelische gastvrijheid en de wederkerigheid Paus Franciscus ontvangt de patriarch Bartholomeus in de S. Nicolas basiliek, in Bari (Italië) 7/7/2018 De patriarch Bartolomeus beveelt de evangelische gastvrijheid aan, terwijl hij verlangt dat de ontvangst van de migrerende bevolkingen (...)


Migranten

Een humaan alternatief voor de inbewaringstelling van migranten (Migranten)

Koning Boudewijnstichting
vrijdag 5 juli 2019 door Webmaster
“Niet alleen is dit juist en humaan, maar het kan ook efficiënter zijn dan het huidige paradigma ‘in bewaring stellen en terugsturen’.” [mauve fonce]Radostina Pavlova[/mauve fonce] De inbewaringstelling (in het Engels: detention) van migranten is een wijdverspreide praktijk bij Europese (...)


Vaticaan

De Paus gunstig voor een dialoogtheologie rond de Middellandse Zee (Migranten)

Marie Duhamel – Vatican News
zaterdag 29 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[vert]Rond de Middellandse Zee is er een ruim gebied van doortochten, uitwisselingen en soms van conflicten. Hoe daar een vredevolle en werkelijk broederlijke samenleving hervormen ? Hoe de overhand geven aan de ontvangst van de andere ? Hoe kunnen de godsdiensten hiertoe bijdragen? Dat zijn de vragen waarop de Paus zich voorgenomen heeft te antwoorden deze middag. Franciscus heeft, in Napels, en colloquium afgesloten aan de faculteit van theologie van Zuidelijk Italië…

Een beetje meer dan een jaar na de publicatie van zijn apostolische constitutie ‘Veritatis Gaudium’, heeft hij vandaag opnieuw gepleit voor een vernieuwing van de studies ten gunste van een kerygmatische theologie, van het onderscheid maken, van de barmhartigheid en van de ontvankelijkheid, in dialoog met de samenleving, de culturen en de godsdiensten voor de opbouw van een vredevol samenwonen van de personen en van de volken.
[/vert]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1023631

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License