missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


De katholieken en het klerikalisme (Hedendaags geloof)

CCBF - Pers mededeling 19 juni 2019
donderdag 27 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Pers mededeling 19 juni 2019 De katholieken en het klerikalisme : 1ste terreinonderzoek sinds de crisis Dit onderzoek – het eerste sinds de ernstige crisis van de zomer en van de herfst 2018 – is een initiatief van de Conferentie van de Gedoopten (mannen en vrouwen) (CCBF). Het is een (...)


Paus Franciscus en de 3 oecumenismen (Dialoog)

vrijdag 14 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Toen hij de Heilige Synode van de Bulgaarse orthodoxe Kerk ontmoette, heeft Paus Franciscus herinnerd aan “het oecumenisme van het bloed” dat de christelijke martelaren van elke belijdenis verenigt, en hij heeft als weg voorgesteld die meteen kan gevolgd worden het oecumenisme “van de arme” en dat “van de missie”.[/marron]The Conversation

Bestaat er een Europese Islam ? (Dialoog)

ARCRE - Anaïd Lindemann, Universiteit van Lausanne
dinsdag 4 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Marc Léonard, Mafr, Webmaster
Vele wetenschappers, meer bepaald in de sociale wetenschappen, hebben getracht te weten of het mogelijk is te spreken van een islam die typisch Europees is. De Duitse politicoloog Bassam Tibi, bijvoorbeeld, heeft reeds in 1995 het begrip [vert]“euro-islam”[/vert] uitgevonden in het boek (...)


Franciscus ontmoet sultan Al-Kamil in 1219 (Dialoog)

Nuntiuncula 712
zaterdag 1 juni 2019 door Webmaster
Een weerloze broeder op blote voeten komt vertellen over vrede. Hij heeft geen macht, geen geloofsbrieven. Hij zingt een lied over zon, vogels en het leven dat zo schoon is en veel te kort om oorlog te voeren. "Sultan", horen wij hem zeggen, "Wij hebben allebei God opgesloten in (...)


CCBF

Wat zal de Kerk morgen zijn ? (Hedendaags geloof)

Arnaud Join-Lambert
maandag 27 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Ge hebt u wellicht al voorgesteld wat onze Kerk morgen zal zijn. Vanaf vandaag, bouwt ze zich op, soms heel dicht bij u… Om er meer over te weten, laten we luisteren naar [bleu]Arnaud Join Lambert[/bleu] wiens beroep erin bestaat zich te informeren over de spirituele verwachtingen, en verslag (...)


KARDINAAL LAVIGERIE, EEN GEESTELIJKE MEESTER (Hedendaags geloof)

donderdag 23 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster, Webmaster2

[bleu marine]Uittreksel van een voordracht van Pater Alain Fontaine in het “Maison Lavigerie” van Ouagadougou, Burkina Faso.[/bleu marine]Vaticaan

Griekenland moet niet alleen gelaten worden in de migratiecrisis (Migranten)

Giada Aquilino / Marine Henriot – Vaticaanstad
vrijdag 17 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
  [vert]Gedurende drie dagen, was kardinaal Konrad Krajewski, apostolisch aalmoezenier van de Paus, op bezoek op het eiland [bleu]Lesbos[/bleu], vergezeld door de voorzitter van de COMECE, Mgr. Jean-Claude Hollerich.

De bedoeling van dit bezoek: aan de migranten, maar ook aan heel Griekenland zeggen dat zij niet alleen zijn.
[/vert]


Vaticaan

Christenen en moslims : de broederlijkheid bevorderen (Dialoog)

donderdag 16 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[bleu marine]“Christenen en moslims, de broederlijkheid bevorderen”:[/bleu marine] [marron]dat is het thema van de boodschap van de pontificale Raad voor de interreligieuze dialoog, gericht tot de moslims voor de Ramadan maand, ingehuldigd op 5 mei 2019.[/marron]
(Tekst publiek gemaakt op 10 mei.)Islam

De voornaamste feestdagen in de islam (Dialoog)

De islamitische kalender
woensdag 15 mei 2019 door Webmaster
[vert]Dit zijn de volgende grote datums van de islamitische kalender :[/vert] Nacht van het Lot Openbaring van de Koran 27 Ramadan 1440 zaterdag 1 juni 2019 Aid el Fitr Breken van de vasten 1 Chaoual 1440 woensdag 5 juni 2019 Aid el Adha Feest van Het Offer 10 Dou-l-Hidjja 1440 (...)


Vaticaan

« Er zijn meer christenen martelaren dan in de eerste eeuwen » (Dialoog)

Paus Franciscus
vrijdag 3 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]“De martelaren van alle tijden, door hun trouw aan Christus, zeggen ons dat de ongerechtigheid niet het laatste woord heeft: in de verrezen Heer kunnen we verder blijven hopen.” In de stappen van zijn voorgangers, heeft Paus Franciscus aan de waarheid van de hedendaagse martelaren herinnerd in een tweet gepubliceerd op woensdag 24 april.[/marron]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1023674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License